Tudnátok segíteni egy napi menüt összeállítani? Többi lent
2200kcal
100gramm fehérje
250gramm szénhidrát
60gramm zsír
31gramm rost
Ezek a tápanyagok kéne benne legyenek szóval étel ötleteket várok.
Fiú 163cm 45kg (igen,hízni szeretnék)
Ezért fizetni kéne...
Erre való a dietikus
Reggeli: zabkásák, a cerbonás nagyon jó egy sima elkészítéséhez (200-tól akár 500 kalóriáig is kitudod tolni gyümölcsökkel, ha édes szájú vagy fekete csokit is tehetsz bele, fahéjjal is ízesítheted és érdemes tejjel, akár növényi alapúval főzni vagy csak forrón ráönteni és hagyni puffadni, mivel plussz kalória) tojás bármilyen formában zöldségekkel, normális (csirke)sonka nem pedig felvágott magas rost tartalmú kenyérrel és itt is tehetsz bele salátát, paradicsomot, paprikát, amit szeretsz
Ebéd: mindenképp valami meleg, főtt étel pl. édesburgonya (több benne a rost) különféle körettel, én sütőben 1 órán keresztül sütöttem héjában majd a belsejét kikapartam, kicsit a sütőtökre hajaz az íze, de nagyon finom, levesekhez szedj másodikat is, vagy 2 tálnyit és mellé még akkor nassolhatsz is valamit, pl fekete csokit (wawel), joghurtot, túró rudat, stb
Vacsora: ha bírsz teli hassal aludni akkor igazából bármit ehetsz amit csak megkívánsz és egészséges is, tehát főtt ételt simán, ha pedig nem bírja akkor valami salátát (nézz ötleteket hozzá, a lényeg, hogy a makrók és a kalória meglegyen benne) tojás is jöhet, bármi könnyű, gyorsan emészthető
Emellé edzeni is érdemes lenne, ezt vissza is kellene enned, ha nincs meg a napi 2200 akkor italokból is beviheted a maradékot, csak ne magas a cukortartalma
Fehérje tartalmú ételek: csirke (mell a legjobb), túró, tojás (+zsír), joghurt (+zsír, szénhidrát, de a márkától is függ), tofu, szója (az alpro joghurtjai finomak belőle, az oldalukon recepteket is találsz)
Receptek terén is nézz szét különböző oldalakon, én instán szoktam
És a péksütiket lehetőleg hanyagold, mindenből a teljes kiörlésűt válaszd
Egyébként én is hasonló cipőben járok (162 centi/44.5kg), hízni szeretnék de sose tudok eleget enni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!