Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tudnátok segíteni egy napi...

Tudnátok segíteni egy napi menüt összeállítani? Többi lent

Figyelt kérdés

2200kcal

100gramm fehérje

250gramm szénhidrát

60gramm zsír

31gramm rost

Ezek a tápanyagok kéne benne legyenek szóval étel ötleteket várok.

Fiú 163cm 45kg (igen,hízni szeretnék)

2018. okt. 30. 19:30
 1/3 anonim válasza:

Ezért fizetni kéne...

Erre való a dietikus

2018. okt. 30. 21:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Furán fog hangzani, de igazából tök mindegy, hogy mit eszel, mert hízni úgy lehet, hogy kimeríted a szervezeted energiaforrásait, aminek a hatására a felvett tápanyagok elkezdenek beépülni a szervezetbe. Ebből az első tanulság az, hogy mozgás nélkül nem lehet hízni sem. A másik tanulság, hogy a hízáshoz az kell, hogy _jóval_ több tápanyagot vigyél be a szervezetedbe, mint amennyit elhasználsz, így tud a többlet felhalmozódni. Hogy mivé halmozódik fel, az attól függ, hogy mit eszel: Ha főként fehérjét tartalmazó ételeket, akkor az az izmokba fog beépülni, ha sok zsírt, akkor háj lesz belőle és így tovább.
2018. okt. 30. 23:35
 3/3 anonim válasza:

Reggeli: zabkásák, a cerbonás nagyon jó egy sima elkészítéséhez (200-tól akár 500 kalóriáig is kitudod tolni gyümölcsökkel, ha édes szájú vagy fekete csokit is tehetsz bele, fahéjjal is ízesítheted és érdemes tejjel, akár növényi alapúval főzni vagy csak forrón ráönteni és hagyni puffadni, mivel plussz kalória) tojás bármilyen formában zöldségekkel, normális (csirke)sonka nem pedig felvágott magas rost tartalmú kenyérrel és itt is tehetsz bele salátát, paradicsomot, paprikát, amit szeretsz

Ebéd: mindenképp valami meleg, főtt étel pl. édesburgonya (több benne a rost) különféle körettel, én sütőben 1 órán keresztül sütöttem héjában majd a belsejét kikapartam, kicsit a sütőtökre hajaz az íze, de nagyon finom, levesekhez szedj másodikat is, vagy 2 tálnyit és mellé még akkor nassolhatsz is valamit, pl fekete csokit (wawel), joghurtot, túró rudat, stb

Vacsora: ha bírsz teli hassal aludni akkor igazából bármit ehetsz amit csak megkívánsz és egészséges is, tehát főtt ételt simán, ha pedig nem bírja akkor valami salátát (nézz ötleteket hozzá, a lényeg, hogy a makrók és a kalória meglegyen benne) tojás is jöhet, bármi könnyű, gyorsan emészthető

Emellé edzeni is érdemes lenne, ezt vissza is kellene enned, ha nincs meg a napi 2200 akkor italokból is beviheted a maradékot, csak ne magas a cukortartalma

Fehérje tartalmú ételek: csirke (mell a legjobb), túró, tojás (+zsír), joghurt (+zsír, szénhidrát, de a márkától is függ), tofu, szója (az alpro joghurtjai finomak belőle, az oldalukon recepteket is találsz)

Receptek terén is nézz szét különböző oldalakon, én instán szoktam

És a péksütiket lehetőleg hanyagold, mindenből a teljes kiörlésűt válaszd

Egyébként én is hasonló cipőben járok (162 centi/44.5kg), hízni szeretnék de sose tudok eleget enni

2018. okt. 31. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!