Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vékony alkatúak - kb. milyen...

Vékony alkatúak - kb. milyen arányban fogysztjátok a táplálékokat?

Figyelt kérdés

Mennyi zöldséget, gyümölcsöt, gabonát, húst/halat, tejterméket, mennyi édességet, fnomított pékárut?

Melyik van jelentős többségben?

Van olyan ételcsoport, ami szinte vagy teljesen kimarad?

2018. okt. 5. 22:44
 1/6 A kérdező kommentje:
*fogyasztjátok
2018. okt. 6. 00:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Elég sok édességet eszem, mindenevő vagyok.
2018. okt. 6. 07:30
 3/6 anonim ***** válasza:

húst/halat: 0%

tejterméket: 0%

édességet: 0%

fnomított pékárut: 0%

zöldséget: 20-25% (ebbe beletartozik persze a normál zöldségektől kezdve a gyökérféléken át a salátákig, algafélékig minden)

gabonát: 25%

hüvelyest: 25%

olajos magvakat: 10%

gyümölcsöt: 10%

gombák: 5-10%

Édesség helyett egészséges olajos magvakat, ezekből készült cukormentes házi sütiket, palacsintát, 90%-os étcsokit, gyümölcsöt eszek pl.

2018. okt. 6. 12:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Figyelj ide, én mindent kenyérrel eszek, ha van a húshoz krumpli, akkor is, péksütemények agyba-főbe, pizzák, minden étkezés után van sütemény, túró rudi... És képtelen vagyok hízni, egy gebe voltam egész életemben. Zöldség, gyümölcs, főzelék szinte semmi, heti egyszer kínomban, mert tudom, hogy kéne a székeléshez, egészséghez, de ha rajtam múlna, sose ennék. Hús. Kenyér. Sütemény. (zsíros, finomított, cukros) Inni csapvizet, teát, tejet szoktam.
2018. okt. 6. 18:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Reggelire mindig zabkását eszek, fele vízzel-fele tejjel, gyümölccsel (banánnal, meggyel vagy almával) plusz hozzá 1 kocka étcsokit, kakaóport, mogyoróvajat vagy mézet.

Ebédre 99%-ban csirkemellet eszek, kb 15 dkg-t, mellé kis adag rizs, bulgur vagy krumpli a köret, és saláta. Este vagy melegszendvicset (sonka, sajtkrém, sajt, tk zsemle) vagy rántottát eszek tk zsemlével, ezekhez próbálok zöldséget is. Néha eszek este túrót is. Halat nem eszek, édesség azért előfordul, pékárut nagyon ritkán, max ha itthon csinálunk leveles tésztából valamit.

Így leírva talán a gabona van többségben...

2018. okt. 6. 22:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket.
2018. okt. 9. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!