Hogy oldajam meg a makró számolást?
Így biza nem tudsz számolni, ez van.
Sok helyen ma már feltüntetik az étel makróit (általános iskolában láttam ilyet legutóbb, hoppá, az én időmben még azt se tudtuk, mi az a kalória és a makró), de ha nem, sokat nem tehetsz. Valamit tippelhetsz, ha értesz hozzá, de én sok éve számolok, mégsem tudom jól megtippelni a súlyt, de a nem általam készített étel 100 grammjának értékeit sem. Ha pedig nem tudok számolni még párszáz kcal pontossággal sem, minek számoljak?
Max. azt tudnám megtenni, hogy az otthoni ételeket számolom s kitapasztalom, hogy annak milyennek kell lennie, hogy a céljaimtól ne nagyon térjek el.
Miért fontos neked a makró, mik a céljaid? Én nagyon sokszor nem számolok, de a makróimmal és tápanyagbevitelemmel tuti nincs nagy baj, igaz, saját ételeket eszem. Viszont fogyáshoz elég necces nem számolnom (nem mintha a számolástól valaha is fogytam volna, de láttam, hogy valószínűleg fogok-e :)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!