Mennyi folyadékot fogyasztatok egy nap? És ez miből tevődik össze (víz, tej, leves, stb. )?
Nem teljesen értem, mitől lett ez manapság ilyen kiemelkedően fontos, már a számolása. Én nem mérem, nem is tudom, de kósza becslést azért tudok adni rá. 3-4 liter, néha valószínűleg több vagy kevesebb. Sosem ügyelek rá, egyszerűen iszom, ha szomjas vagyok vagy ha kényeztetni akarom magam pl. egy kis teával.
A zöme víz, szóda, tea. Van még (nem fekete) kávé, néha leves (ez heti 1-2-szer átlagban szűk 1 liter víz), néha a gyümölcs és a zöldség is sokat hoz, főleg az utóbbi, de azért nem mindig. A többi ételem is szárazabb szokott lenni, nálunk csak a párom képes akár egy liter vizet bevinni főtt rizsből vagy zabkásából, nálam ezek inkább 1 dekát adnak s csak nagyon alkalomszerűen.
2L nagyjából
Reggel tea
Aztán 0.5L víz amíg suliban vagyok
Otthon narancslé, víz...stb
Este ismét tea
Kb. 1,5 liter vizet mindenképpen megiszom az orvos javaslatára.
Ha nagyon meleg van, mint pl. idén nyáron, akkor kicsit többet is.
Reggel frissen csavart vagy mixelt narancs- vagy almalé, kávé egy kis tejjel, délben vagy este néha leves, naponta többször is gyümolcs, amelyeknek magas a nedvtartalma.
Dinnye, görögdinnye, ha van, eper stb.
Délután citromos tea.
A kólát és az energiaitalokat nem szeretem,mert túl édesek, és nem oltják a szomjamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!