Kakaófüggő vagyok. Mit tegyek?
Szeretik az emberek a csoki <> aki csokit eszik, mindenki függő, nem ettől gazdagok a csokoládégyártók.
Heinz-éknek se hiszem hogy rosszul megy, de nem azért mert majonéz függők az emberek. XD
Azért elég erősen lehet függni a kakaótól, hiába nem kemény drog. Nyilván kevésbé hat a szervezetre és az elvonási tünetek is enyhébbek lennének, ha az embert befektetnék kakaóelvonókúrára :D Mert én szabad akaratomból abba nem hagyom, az fix. A kávét sem, pedig kávéfüggő nem vagyok. De kakaó kell. Hozzáadott cukrot és tejet még a csokim sem tartalmaz, nekem tényleg a kakaó a lényeg :)
Miért költesz rá sokat, kérdező? Vegyél kakaóport s készítsd el a saját kakaódat. Vagy ha ez neked kényelm,etlen, igenis költs rá, nem ez a drága hobbi. Ezt fotós fórumon olvastam (a párom hobbifotós volt, semmi drágát nem vett, a rekordja is csak egy 270 ezres objektív volt... az igazi kemény fotózási költségek feljebb vannak). Hogy fotózás nem drága hobbi. Antik autókat gyűjteni, az a drága hobbi. Persze ez téged nem vigasztal, ha nem telik elég kakaóra, de ez ilyen, a szenvedélyéért néha sokat fizet az ember.
Függés akkor van, ha valami problémát okos a személyes, munkával kapcsolatos életedben...
Itt van Demetrovics Zsolt videója annak kapcsán, hogy milyen függőség gond, milyen függőség nem gond:
https://www.youtube.com/watch?v=m4lz7R1rP5M&index=1&list=PL4..
A témában az egyik legnagyobb szaki az országban.
Igen, nemcsak a cukor-édesség okozhat függést, hanem a kakaó is.Próbálj meg úgy leállni róla, hogy tejbe tegyél édesítőszert, de kakaóport nem.
Én így csináltam, mert én is reggel-este kakaót óhajtottam.
Forró tejbe tettem elég jó édesre édesítőszert, azt ittam.Az édesítőszer mennyiségét fokozatosan csökkentettem le,de mivel ez nem cukor volt, simán ment.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!