Megettem egy tányér két napja kint lévő, hűtetlen rizst. Lesz bajom?
Nem lehet tudni, van, akinek szinte semmitől nem lesz baja.
Nálunk néha simán kint van bő egy napot a rizs (ha nem jut eszembe elrakni, bár szokott, úgyhogy inkább csak a főzés utáni 12 órában van kint), abból nincs baj, de 2 nap alatt azért szerintem már megromolhat. De az érződik is rajta, neked nem tűnt fel semmi?
Reméljük a legjobbakat, ez tényleg a jóslás hatásköre...
Nézd, ha a rizs (de bármilyen étel) megromlik, akkor annak egyrészt az illata megváltozik. És nem kellemes rizs illata lesz, hanem szaga, romlott szaga lesz. Már mikor magad elé húzod észreveszed. De ha éppen be van dugulva az orrod és nem érzed a szagokat, akkor a romlott ételt az íze alapján is felismered. Először csak egy savanykás stichet kap, de egészen kellemetlen ízvilága lesz a romlott ételnek.
Szóval ha sem az orrod, sem az ízlelőbimbóid nem tiltakoztak a rizs evése ellen, akkor a hasfájást most csak beképzeled. Mintha kicsit hipochonder is lennél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!