Mivel a teljes értékű fehérjék elvileg tartalmazzák az összes aminosavat, a kollagén igényünket is pótolja bármelyik teljes értékű fehérje?
Figyelt kérdés
a kollagén úgytudom glicin,propil és Hidroxipropil.de ezek az aminosavak benne vannak minden teljes értékű fehérjében (pl:húsban,tejben stb..)? Mert azt mondják hogy kollagén csak cupákokban,körömpöriben stb.. van. Vagy az a különbség hogy a többi fehérjében gazdag ételben ez a 3 különleges aminosav kis mennyiségben van?2018. aug. 16. 00:00
1/1 anonim válasza:
Teljes értékű fehérje: "Megfelelő arányban tartalmazzák a szervezet számára nélkülözhetetlen ún. esszenciális aminosavak mindegyikét."
A glicin nem esszenciális. A kollagént bizonyos mennyiségben a szervezetünk képes előállítani, ha megfelelő mennyiségű C-vitamint fogyasztunk.
Tehát, kollagén tényleg csak a csontokban, porcokban, bőrben, kötőszövetekben és ilyesmikben fordul elő, húsban (=színizom) és tejben nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!