Titeket melyik "nem hizlalò" étel laktat a legjobban?
170/58
5x eszek egy nap, és bármit, 1800 kcal körül. Végül is engem minden "laktat", vagyis megvan, hogy mennyit eszek egy étkezésre, és annál nem eszek többet, mert az már csak zaba lenne. Vagyis sose érzem úgy, hogy eltelítődtem teljesen, a fülemig ér a kaja, de nem is maradok éhes evés után. (Itt jegyzem meg, hogy ünnepi kajálásokkor jóval többet eszek - ami nem baj - viszont ekkor se szoktam érezni, hogy teleettem volna magam, sajnos korlátlan mennyiségben tudnék fogyasztani, ezért is kell az önkontroll.)
"Nem hizlaló" ételekről nem tudok nyilatkozni, mert a szalonna se hizlal, ha megfelelő mértékben fogyasztok belőle.
Nincs hizlaló étel, csak a kalóriatöbblet hizlal. Persze előnytelen, rossz kalória/laktatás, rossz kalória/élvezet étel létezik, de ez egyedi.
Jelenleg szinte mindegy, mit eszem, főleg a kalória számít (bár a szénhidrát kevésbé laktat. régen kifejezetten éhessé tett és rengeteg zsírt kellett mellé ennem, hogy ne éhezzek). Ha jól szálkásítok, akkor úgy 1500-1800 kcalt eszem, olykor pedig azért jóval fölötte, ezt én egy-másfél étkezésben tudom csak bevinni (másfélnek azt nevezem, amikor egy nagyobbacska étkezés után 2 órával még eszem egy kicsit).
Mindenfélét eszem. Mostanság sok gyümölcsöt és kenyeret, máskor inkább tojást, zöldséget, olajos magvat (ezek mindig vannak, de néha majdnem kizárólagosak, máskor van negyedkiló kenyér is az ebédemben meg ilyenek).
163/67 körül lehetek, de most már fogyok, mert nagyokat szoktam biciklizni, miközben nem eszem többet, mint máskor.
Legjobban a tojás laktat, legrosszabbul szerintem a gyümölcs, zöldség (s a többi szénhidrát, de pl. 6 zsemle ma már határozottan jelent valamit, nem leszek tőle éhesebb, mint voltam, régen az volt. Nem lakom jól 6 zsemlétől ma sem, de mellé egy kis fehérje és zsír és zöldség már határozottan rendes étkezésnek számít).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!