Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha 1 óra múlva eszem a másik...

Ha 1 óra múlva eszem a másik kajámat, az már másik étkezésnek számít?

Figyelt kérdés
Szóval ha mondjuk délben eszek ebédet,majd 1 óra múlva megeszem a vacsorámat,akkor ez két étkezés,vagy az 1 óra túl kevés ahhoz,hogy második étkezésnek lehessen tekinteni?
2018. aug. 6. 21:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Miért ennél egy óra múlva? Ebédelj normálisan.
2018. aug. 6. 21:14
 2/17 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy. A bevitt kalória és tápanyag számít.
2018. aug. 6. 21:14
 3/17 A kérdező kommentje:

azért,mert nincs kedvem enni,csak napi 1 szer, így nagy nehezen magamba erőltetek egy újabb adagot,hogy legyen meg 2 étkezés és akkor legyek túl rajta minél hamarabb.Amúgy sokat eszem arra az egyszeri étkezésre.A második könnyebb.

Ma az egyik :

2 szelet csirkemell

25 dkg répa

30 dkg cukkkini

10 dkg mozzarella, az a fehér,nagy,egybedarab

6 teljes kiőrlésű toast kenyér

1 liter tej

2 szelet kalács

Másik kaja 1 óra múlva :

1 db házi mandulakrémmel töltött bundáskenyér.

(mandulakrém : 50 gramm mandula,1 ek. méz,3 ek.dió olaj)

És reggel mindig,hogy ne kelljen enni,leszívok gyorsan egy házi fehérjeturmixot.( 10 dkg túró,2 natúr joghurt,10 dkg aszalt szilva,50 gramm mandula)

Szóval csak kétszer kell ennem egy nap, 1-2 órán belül.

Csak nem tudom,hogy az 1 óra múlva az másik kajálás-e már.

2018. aug. 6. 21:22
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen mindegy hogy másik étkezésnek számít-e, ez így nagyon egészségtelen, ráadásul többet eszel egy ebédre, mint egész nap kéne.
2018. aug. 6. 21:27
 5/17 anonim ***** válasza:
56%

2-es vagyok: nem egészségtelen, tápanyagdús minden téren. Teljesen jó az étkezésed. Van benne minden.

Inkább azt nem értem, hogy mi bajod az evéssel? Mert itt ugye az lenne a probléma, erre hegyezed ki, ez érdekel téged.

Mint már említettem: olvasd el a kettes válaszomat, abban minden benne van.

A te gondod az, hogy ódzkodsz valamiért az evéstől, így egyben mindent le akarsz tudni. Többivel nincs baj.

Pszichés lehet a probléma.

Mennyiségre is megvan, és minőségre is.

2018. aug. 6. 21:39
 6/17 A kérdező kommentje:

azért,mert nyáron annyira melegem van,hogy legszívesebben csak 2 naponta ennék.Csináltam is úgy,2 hónapig,de kicsit megemberelem magam és eldöntöttem,hogy legalább a napi 2 legyen meg plusz 1 turmix ( az is étel végülis,mert mindig túró,vagy zab az alapja)

Éhes csak napi 1-szer vagyok amúgy.

2018. aug. 6. 21:43
 7/17 A kérdező kommentje:

"Mint már említettem: olvasd el a kettes válaszomat, abban minden benne van."

Igazából én is így gondoltam,csak van egy hiperaggódó barátnőm,aki szörnyülködött még akkor,hogy naponta csak egyszer eszem. Az persze nem érdekelte,hogy abban az egyben viszont annyit eszek,mint más egész nap.

1 pizza( tettem rá pluszba 10 dkg bébispenótot és kis dió olajjal megöntöztem)

2 tükörtojás+ 2 toast teljes kiörlésű kenyér

1 liter tej

1 túrós rétes.

Ez is egy alkalmi kajám volta,ami ugyan "egészségtelenebb" a pizza miatt,de én mindenből eszek. Ezt,ha leosztom,normál kajálásban így néz ki :

reggeli : 2 tükörtojás + 2 toast kenyér+ tej

tízórai : 1 túrós rétes

Ebéd : pizza fele

Vacsi : pizza másik fele

Szóval a mennyiség hiába volt meg,barátnőm rosszul volt,hogy miért csak egyszer eszek egy nap...."félt" engem..

:)

2018. aug. 6. 21:56
 8/17 A kérdező kommentje:
én is lány vagyok
2018. aug. 6. 21:57
 9/17 anonim ***** válasza:
Az energiabevitelre is oda kell figyelni. Nem egyenletes. Túl sok a kihagyott idő táplálkozás nélkül. A cukorszintedet jól felnyomod, aztán meg nagyot esik.
2018. aug. 6. 23:05
 10/17 anonim ***** válasza:
55%

Reggelizel is........... Tehát NEM napi 1x eszel...

Semmi probléma nincs itt, benne van minden ami kell, és helyesen is táplálkozol.

A túlzott megvonás se jó. De itt minden van.

Csak a vacsora marad ki. Annyi baj legyen. Mindenkinek más a szervezete, máshogyan kívánja.

2018. aug. 6. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!