Orankent eszek 1 falatot az baj? Ugy mennyit fogynek?
Ennek mi értelme? A koplalás után vissza fogod hízni. Nem úgy kell fogyni hogy nem eszünk, hanem hogy kalóriadeficitben kell maradni: kevesebbet viszel be mint amennyit felhasználsz, de ez nem egyenlő az ételmegvonással.
Ha neked 1500 kalória a napi igényed, és 1700-at eszel a +200 miatt hízol, vagy 1500-zal stagnál a súlyod. Ha elkezdesz kevesebbet bevinni, mondjuk 1200-at, akkor tudsz fogyni. Enni ugyanúgy kell, csak legfeljebb kevesebbet, és tápanyag szempontjából minőségibbet. A kevés még mindig nem egyenlő a közel semmivel. A test nem úgy működik, hogy ha ma nem eszel csak 12 falatot, akkor a hájadból kivág egy kanál zsírt és azt majd elfogyasztja. Ha nem eszel, a tested sokként fogja fel és a megvonás hatására egy idő után elkezd raktározni, majd ha megint eszel akkor még többet raktározni mert felkészül egy újabb koplalós időszakra, ezért hízni fogsz. Minden amit megvontál magadtól, szarul voltál emiatt, szépen vissza is gyűlik rád.
Nem tuti, hogy fogynál, ez a kalóriadeficiten múlik. Én speciel tudok nagy falatot enni, amiben 20 gramm zsír van...
De lightos cuccból mi értelme egy falatot és óránként? Nonszensz. Egyél normálisan.
2/2 a zsír nem hízlal..
ami hízlal az a szenhidrát..
Baj, mert túl sokat fogsz tőle fogyni, ráadásul tönkremegy a bőröd is, töredezni fog a hajad, a körmöd, stb., szóval árt az egészségnek is meg a szépségnek is.
Normálisan egyél.
Miért gondolod, hogy fogynod kéne? Hány éves vagy, milyen magas és hány kiló?
#3: Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy kizárólag a kalóriatöbblet hizlal, mindegy, szénhidrát, zsír vagy fehérje a forrása.
S itt szó nincs hizlalásról, a kérdező fogyni akar, amihez egyértelműen kalóriadeficit kell. Óránkénti zsírdús nagy falatokból pedig össze lehet hozni a napi kalóriaigényt. A zsírnak a legnagyobb a kalóriasűrűsége, zsíros falatokkal jön össze messze a legtöbb kalória, ezért írtam azt, amit, nem azért, mert hizlalónak tartanám a zsírt, semmilyen étel nem hizlal alapból.
Butaságot csinálsz, főleg, mivel a súlyod teljesen normális.
A Fogyókúrák rovatban olvasgass, elég gyakran jönnek olyan kérdések, hogy "Tönkretettem az anyagcserémet a koplalással, most mit tegyek?".
Napi minimum 50 g fehérjére, ugyanennyi zsírra, plusz vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre van szüksége a szervezetednek, annál is inkább, mert még fiatal, fejlődésben lévő szervezeted van (és nem feltétlenül növésre gondolok). A szervezeted alap működéséhez - a hivatalos álláspont szerint - minimum 1200 kcal-t kellene bevinned naponta, ennyit legalább felhasználsz, de mozgás és egyéni adottságok függvényében lehet jóval több is.
Ha nem tetszel magadnak, inkább sportolj, mozogj többet, attól formásabb leszel és jobb lesz a közérzeted is. És egyél sok egészséges, vitamindús ételt, zöldséget, gyümölcsöt, tojást, húst.
"16 eves vagyok es 168 cm es 56.2 kg"
Akkor nem a súlyoddal van baj, hanem a testképeddel. Keress egy pszichológust minél előbb, ez nem játék!
És addig is szard le, ha bárki kritizálja az alakodat vagy a súlyodat, mert annak van igaza, aki szerint teljesen normális a súlyod.
Az, hogy napi 1 almát eszel vagy napi 10 szer 0,1 almát, ugyanazt jelenti és ugyanúgy rossz, káros. Teljesen rosszul, felesleges, az egészséget veszélyeztetve csinálod. És még fogyni sem fogsz ettől, mert hosszú távon a koplalás után ismét hízni kezdesz majd.
Az alakuló testképzavarod pedig inkább mentális mint biológiai probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!