Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem érzem a sót? Lesz...

Miért nem érzem a sót? Lesz bajom attól, hogy kilószámra eszem?

Figyelt kérdés
Szal az van, h nemigen érzem a sót és egy kis tányér főzelékbe is nagykanállal szórom a sót, hogy normális íze legyen. Lesz vmi bajom, ha ennyi sót eszek?
2010. jún. 19. 13:17
 1/9 anonim válasza:
74%
a só megköti a szervezetedben lévő folyadékot, ami egészségtelen. inkább szoktasd magad hozzá, hogy kevésbé sósan eszed az ételeket.. előbb utóbb majd megszokod.
2010. jún. 19. 13:32
 2/9 anonim ***** válasza:
hallottam olyat, hogy aki sok sót eszik az nátrium túladagolásban meghalhat...de ahhoz sztem tényleg nagyon sok só kell
2010. jún. 19. 13:38
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
a sok só fogyasztása magas vérnyomást okozhat, ami meg hosszútávon rendkívül egészségtelen (később akár agyvérzést is kaphatsz) szóval inkább kevés sót használj!
2010. jún. 19. 13:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Jól írják. A sóban levő nátrium 100%-ban felszívódik a bélből, de csak napok alatt képes kiválasztódni. A keringésben levő túlzott nátrium mennyiség pedig vizet köt meg, így megnöveli a vértérfogatot, ami magas vérnyomást eredményes.

A magas vérnyomás pedig lassan tönkreteszi a szívet, vesét és agyi ereket.

Szóval, nem lehet, hanem bajod LESZ, ha kilószámra eszed a sót.

2010. jún. 19. 14:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Elvonja a szervezetedből a vizet (ezért nem lehet tengervizet inni, belehalnál).

Hosszú távon magas vérnyomás, infarktus, meszesedés, keringési problémák. Meg ki tudja még, mi.

Szerintem nem arról van szó, hogy nem érzed a sót, hanem hogy szarul főzöl/főznek.

Az ételek természetes ízét kell kihozni fűszerekkel. Nem a sótól lesz íze az ételnek.

Nekem van egy ételpárolóm, amiben zöldséget készítek. Abba semennyi só nem kell. A répának répa, a borsónak borsó íze van, és isteni, só nélkül is.

2010. jún. 19. 14:19
 6/9 A kérdező kommentje:
De miért nem érzem az ízét rendesen, hogy ennyit kell ennem?
2010. jún. 19. 15:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele.:S Nem érzem a sót! Bocsi, hogy nem lettél okosabb, de én is kíváncsi vagyok. :D
2010. jún. 22. 17:44
 8/9 anonim válasza:

Ennyi hülyeséget még nem olvastam amit itt írtak :)

Semmi bajod nem lesz, HA nacl sót eszel, amit fentebb írtak az a kálium só tünetei (bolti só), a kálium sótól azonnali szívmegállás, ha túladagolod. A nacl sót szinte lehetetlen túladagolnod, ha működik rendesen a veséd, hisz évezredek óta erre ált rá a szervezet, a nacl-ot szinte bárhol ki tudja üríteni, bőrön keresztül izzadással, vizelet, a káliumot csak vizelet útján.

Szükség van káliumra is, de nem ennyire (főleg, hogy műtrágyákkal is belekerül az élelmiszerbe, a rendes só a megfelelő arányban tartalmazza a káliumot is.

A magas vérnyomás ésatöbbi az a nacl hiánytól alakul ki, plusz a margarintól ésatöbbi műkajáktól!

Remélem nem hallgatsz a fentiekre, mert akkor a mai civilizációs betegség táborában üdvözölhetnek majd öreg korukra!

Ami fontos, nacl sót egyél, az érzéketlenség pedig az ízfokozók miatt alakulhatott ki! Hagyd el az összes készételt még a bolti kenyeret is, és süsd még a kenyeret is otthon adalékanyagok nélkül és helyreáll az ízérzékelésed, azért lehetséges, hogy nem érzed, mert "kiégtek" a nyelveden az ízérzékelő receptorok (túlzott ízfokozók fogyasztása), újra kell, hogy épüljenek, ehhez kisebb diéta és adalékmentes élet kell, kb 3-8 hét után érezni fogod jobban a sót is!

2014. máj. 1. 03:26
 9/9 anonim válasza:
És pontosan a sótól lesz íze elsősorban az ételnek, a só az élet és ezt tudja a szerevzet is ;)
2014. máj. 1. 03:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!