Miért nem érzem a sót? Lesz bajom attól, hogy kilószámra eszem?
Jól írják. A sóban levő nátrium 100%-ban felszívódik a bélből, de csak napok alatt képes kiválasztódni. A keringésben levő túlzott nátrium mennyiség pedig vizet köt meg, így megnöveli a vértérfogatot, ami magas vérnyomást eredményes.
A magas vérnyomás pedig lassan tönkreteszi a szívet, vesét és agyi ereket.
Szóval, nem lehet, hanem bajod LESZ, ha kilószámra eszed a sót.
Elvonja a szervezetedből a vizet (ezért nem lehet tengervizet inni, belehalnál).
Hosszú távon magas vérnyomás, infarktus, meszesedés, keringési problémák. Meg ki tudja még, mi.
Szerintem nem arról van szó, hogy nem érzed a sót, hanem hogy szarul főzöl/főznek.
Az ételek természetes ízét kell kihozni fűszerekkel. Nem a sótól lesz íze az ételnek.
Nekem van egy ételpárolóm, amiben zöldséget készítek. Abba semennyi só nem kell. A répának répa, a borsónak borsó íze van, és isteni, só nélkül is.
Ennyi hülyeséget még nem olvastam amit itt írtak :)
Semmi bajod nem lesz, HA nacl sót eszel, amit fentebb írtak az a kálium só tünetei (bolti só), a kálium sótól azonnali szívmegállás, ha túladagolod. A nacl sót szinte lehetetlen túladagolnod, ha működik rendesen a veséd, hisz évezredek óta erre ált rá a szervezet, a nacl-ot szinte bárhol ki tudja üríteni, bőrön keresztül izzadással, vizelet, a káliumot csak vizelet útján.
Szükség van káliumra is, de nem ennyire (főleg, hogy műtrágyákkal is belekerül az élelmiszerbe, a rendes só a megfelelő arányban tartalmazza a káliumot is.
A magas vérnyomás ésatöbbi az a nacl hiánytól alakul ki, plusz a margarintól ésatöbbi műkajáktól!
Remélem nem hallgatsz a fentiekre, mert akkor a mai civilizációs betegség táborában üdvözölhetnek majd öreg korukra!
Ami fontos, nacl sót egyél, az érzéketlenség pedig az ízfokozók miatt alakulhatott ki! Hagyd el az összes készételt még a bolti kenyeret is, és süsd még a kenyeret is otthon adalékanyagok nélkül és helyreáll az ízérzékelésed, azért lehetséges, hogy nem érzed, mert "kiégtek" a nyelveden az ízérzékelő receptorok (túlzott ízfokozók fogyasztása), újra kell, hogy épüljenek, ehhez kisebb diéta és adalékmentes élet kell, kb 3-8 hét után érezni fogod jobban a sót is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!