Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan szokjak le róla?

Hogyan szokjak le róla?

Figyelt kérdés

18 vagyok.

Az érettségi miatt sok főzött kávét kellett innom,hogy ébren tartson,és attól tartok mostanra egyfajta függőség alakult ki bennem. Hiába vége van a hajtásnak,és nincs szükség arra,hogy éber legyek,mégis kívánom,már csak az íze miatt is.

Hogyan hagyjam abba? Csökkentsem az adagot,vagy teljesen semmi? Mik lehetnek esetleg a tünetek? És mennyi idő leszokni róla?

2018. júl. 15. 23:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Minden az agyban dől el. Csak gondolkozz el, milyen káros a fogakra, a szívre, milyen sok mindenre kihatással van, ha mondjuk egy nap nem iszol kávét. Na, és ha egy kávéscsészét emelnél a szádhoz, akkor jusson eszedbe és egyszerűen undorodj el tőle.

A fogyókúrásoknak sem könnyű mindig egészségesen enni és mozogni heti x órákat, de aki motivált, jól átgondolja az egészet, annak sikerülni fog és eléri a célját. Szintúgy ez a helyzet a kávéval és a többi függőséggel.

2018. júl. 15. 23:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Nehéz dolog :) Én rengeteg kávét iszom, nincs vele gond (leszámítva, hogy "remek" pótcselekvés nálam), így az egészségtudatosságom sem segít (függő sem vagyok és egyáltalán nem élénkít)... Akaraterővel tudom lejjebb vinni (vagy ha elfogy a kávé itthon s motivált vagyok, így nem veszek újat). Ha van okod az elhagyásra, van motivációd is, törekedj rá s ha nem is marad el, de kevesebbet iszol úgy.

Az nem gond, ha kívánod az íze miatt, egy csomó dolgot emiatt eszünk, iszunk. A mértékre vigyázz, de ha nem tudsz mértéket tartani, akkor jobb a semmi.

A tünetekről mit sem tudok. Úgy gondolom, a fokozatosság általában könnyebb, fizikailag és lelkileg is, de tényleg nem tudom.

2018. júl. 16. 13:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Fokozatosan csökkentsd, úgy próbáld elhagyni. A kávéhiány erős fejfájással jár. Én napi 1 kávét iszok (tudatosan nem iszok többet), és így is, ha az az 1 kimarad, estére már erős fejfájásom van. Viszont 2 napnál tovább nem tart, 1x leszoktam, onnan tudom. (Terhesség miatt szoktam le, de aztán visszaálltam rá, mert alacsony vérnyomású vagyok, és jobban funkcionálok vele)
2018. aug. 5. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!