Hogyan szokjak le róla?
18 vagyok.
Az érettségi miatt sok főzött kávét kellett innom,hogy ébren tartson,és attól tartok mostanra egyfajta függőség alakult ki bennem. Hiába vége van a hajtásnak,és nincs szükség arra,hogy éber legyek,mégis kívánom,már csak az íze miatt is.
Hogyan hagyjam abba? Csökkentsem az adagot,vagy teljesen semmi? Mik lehetnek esetleg a tünetek? És mennyi idő leszokni róla?
Minden az agyban dől el. Csak gondolkozz el, milyen káros a fogakra, a szívre, milyen sok mindenre kihatással van, ha mondjuk egy nap nem iszol kávét. Na, és ha egy kávéscsészét emelnél a szádhoz, akkor jusson eszedbe és egyszerűen undorodj el tőle.
A fogyókúrásoknak sem könnyű mindig egészségesen enni és mozogni heti x órákat, de aki motivált, jól átgondolja az egészet, annak sikerülni fog és eléri a célját. Szintúgy ez a helyzet a kávéval és a többi függőséggel.
Nehéz dolog :) Én rengeteg kávét iszom, nincs vele gond (leszámítva, hogy "remek" pótcselekvés nálam), így az egészségtudatosságom sem segít (függő sem vagyok és egyáltalán nem élénkít)... Akaraterővel tudom lejjebb vinni (vagy ha elfogy a kávé itthon s motivált vagyok, így nem veszek újat). Ha van okod az elhagyásra, van motivációd is, törekedj rá s ha nem is marad el, de kevesebbet iszol úgy.
Az nem gond, ha kívánod az íze miatt, egy csomó dolgot emiatt eszünk, iszunk. A mértékre vigyázz, de ha nem tudsz mértéket tartani, akkor jobb a semmi.
A tünetekről mit sem tudok. Úgy gondolom, a fokozatosság általában könnyebb, fizikailag és lelkileg is, de tényleg nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!