UHT tejet érdemes lecserélni féltartósra? Utóbbi egészségesebb?
Figyelt kérdés
2018. júl. 14. 14:11
1/1 anonim válasza:
Ez a kérdés feltételezi, hogy az UHT egészségtelen(ebb). De miért lenne az? Ugyanaz a tej van benne, csak más a hőkezelés és csomagolás időtartama, módja.
Az UHT nem azért áll el sokáig, mert tele van tartósítószerrel vagy ilyesmi, hanem mert hőkezelt (mint a konzervek).
És nem azért nem alvad meg, mert sz@r, hanem az UHT során azok a baktériumok is kinyiffannak, amelyek az alvadásért felelnének. Ha meg kirakod az asztalra, akkor levegőből belekerült penészgombától egyszerűen megromlik.
Ha aludttejet akarsz csinálni, akkor ez miatt nem jó a tartós tej (de talán a féltartós, esl, sem), ám minden más esetben nincs érdemi különbség, ha jó minőségű az alapanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!