Evészavaros vagyok! Tudnátok segíteni?
Életmódot váltottam , kb 8 kg-tól szabadultam meg 10 hónap alatt, de sajnos amiket olvasok az interneten , meg a közösségi média miatt , hogy látom ki milyen egészségesen étkezik ( muti mit eszel videók , instagram fotók) , egyre több dolgot kezdtem kivonni az étrendemből , igaz van olyan ami nem gond , pl . kamu gyümölcsjoghurtok , péksütik. Viszont már ott tartok , hogy ha pl eszek du egy kiflit akkor még aznap muszáj minimum 1 órát edzenem , én ezt amúgy ilyen sportolós bulémiának hívom...
Lelkiismeret furdalásom van ha rántotthúst eszem (mert anya azt csinál , mert a kistesóim csak azt eszik meg) de mindenféle rántott dologtól ,meg a napraforgó olajban kisütött dolgoktól( én szoktam egy fél teaskanálnyi maragrinom tojást sütni, de anya mindent olajon süt ebédre) ha tésztát eszem, vagy lángost . Ugyanakkor nagyon édesszájú vagyok , szeretem a csokit, és a fagyit , hát ha egy héten egyszer eszem akkor már sokat mondok , és ráadásul ha valami ilyesmit eszem akkor meg se várom hogy megemésszem , legalább 1,5 órát edzem rögtön. Állandóan ezen kattogok hogy jaj mit egyek legközelebb (pedig most vannak fontosabb dolgok , amikre koncentrálnom kéne, pl nyelvvizsga, de egyszerre nem bírok!!) volt hogy minden nap felírtam előre hogy reggel délben uzsira mit fogok enni, a vacsorát is sokszor kihagyom , pedig nagyon sokszor kívánok egy szendvicset vagy egy sima kukoricapelyhet tejjel..
Mikor mégcsak péntek van de már kb 7x edzettem 1-2 órát a héten , mindenem fáj , akkor már tényleg elegem van , és ez nem mehet tovább! Bennem van az , hogy nem akarok visszahízni, mert nem csak én de mások is csúnyának tartottak, hangoztatták!!
Légyszives ha van valami tanácsotok étkezéssel kapcsolatosan, hogy hogyan küzdjem le ezeket a problémákat, mégis akkor hogyan étkezzem , osszátok meg velem, hálás lennék!
Ja és 160 és 52-53 kg között mozgok , és van még min csiszolni!
17L
Szia!
Olyan 2,5-3 évig én is pontosan így éltem sajnos, úgyhogy tudom mennyire rossz. Annyira próbáltam fogyni, hogy rengeteget kattogtam azon, mit, mennyit és mikor egyek, aztán ha nem jött össze vagy esetleg túl is ettem magam (ami a másfél órás edzések után gyakori volt) ugyanígy halálra edzettem magam utána vagy másnap :D Ördögi kör.
Az a baj, hogy minél jobban, vagyis inkább minél görcsösebben figyelsz ezekre, annál rosszabb lesz. Nem normális, hogy így bünteted magad, a sportnak eleve nem büntetésnek kell lennie az elfogyasztott kalóriák miatt.
Én valahogy kiléptem ebből a körből, de nagyon nehéz volt és baromi sok idő. Azzal kezdtem, hogy elhagytam ezt a nagyon szigorú megkülönböztetést a "jó" és "rossz" kajákat illetően. Persze, a meki és az agyoncukrozott péksütik nem a legjobbak ha fogyózni akarsz, és az olajos kaják sem pl., de egy kifli vagy egy szelet kenyér nem fog megölni és nem magas a kalóriatartalma sem. Ha csak zöldséget (párolva/főzve) eszel mellé, akkor még a rántott hús is oké egy közepes méretű szeletig.
Én reggelire és ebédre normál adagokat ettem (mintha nem fogyóznék, csak tartani akarnám a súlyom), lehetőleg minél egészségesebben. Vacsira pedig főztem magamnak 1-2 krumplit, vagy épp annyit, hogy ne legyek éhes, és azt egy kevés mustárral/zöldséggel/fehér hússal/hallal ettem, néha magában. Egy idő után, ha napközben sok zöldséget, vacsira meg krumplit ettem, már nem kívántam annyira az édességeket sem, gondolom azért mert nem éheztettem magam és bevittem minden szükséges vitamint, így nem sóvárogtam a kalóriadús ételek után :D Emellett heti 2-4 alkalommal futottam és gyakran yogáztam, de már nem azért, hogy ledolgozzam az elfogyasztott ételeket, hanem mert szerettem csinálni.
Jelenleg 159 centi és 52 kg vagyok, illetve érettségi miatt picit híztam, amit most újra így próbálok leadni, eddig sikerrel :D
Én nem vetem meg a gyümölcsjoghurtokat és a kiflit sem, csak kevesebbet eszem belőlük. Vagy ha tudom, hogy étkezést követően van még desszert, akkor próbálok kevesebbet enni, és így kompenzálni a desszertet.
Fontos, hogy mindig lakj jól, és a vacsid próbáld úgy időzíteni, hogy még azelőtt menj aludni, mielőtt újra megéhezel :D Oh és nálam bevált még, hogy reggelire több fehérjét + szendvicset ettem, így utána nem nassoltam, később lettem éhes, stb. Tehát reggelire lakj jól, de ne edd túl magad. Röviden és tömören ennyi az én módszerem lényege.
Ha bármi kérdésed van vagy tudok segíteni, nyugodtan írj. :)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!