Hányingerem van reflux miatt, mit csináljak?
Megőrülök...Teljesen ki vagyok borulva mostanában, amúgyis 43 kg vagyok vasággyal, most meg állandóan büfögök már 2 hónapja és ez a borzasztó hányinger is időről időre meggyötör.
Persze még nem vizsgáltattam ki magam rendesen, mert vizsgaidőszak miatt nem volt rá időm.
Azért nem mindegy, van-e felmaródás, fekély. Ezeket is nézik tükrözésnél. Nekem a refluxtól inkább légúti tüneteim voltak. Amúgy a reflux mindig csak egy tünete, következménye valami emésztési problémának, tehát nem hülyeség tükrözéssel megnézni, mi lehet az alapbaj. Pl.gluténérzékenységnél a vékonybélbolyhok elsorvadnak. Mivel azok termelik a laktózt lebontó enzimet, az enzimtermelés leáll és csak laktózmentes termékeket tud fogyasztani. A tej ilyenkor refluxos tüneteket és durva hasmenést okoz. Ha tükrözésnél felmerül a gyanú a gluténérzékenységre, diéta után visszaépülnek a vékonybélbolyhok és újraindulhat a laktáz enzim termelése, kivéve ha genetikailag állt le.
Jelenleg olyan durva bőrviszketésem, kiútésekkel 3 éve, gyanút fogtam, hogy hisztaminérzékeny is vagyok kezdettől fogva. Évek óta borzasztóan viszketek vörösbor és száraz élesztő fogyasztása után. De igazából mindig viszketek. Nagyon sokat szenvedek 3 éve. Nem tudok rendesen aludni, mert este viszketek a legjobban. Nagyon belefáradtam. Nem tudok orvost senkit, aki segítene. Nincs se erőm, se időm utánamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!