Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hányingerem van reflux miatt,...

Hányingerem van reflux miatt, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Megőrülök...Teljesen ki vagyok borulva mostanában, amúgyis 43 kg vagyok vasággyal, most meg állandóan büfögök már 2 hónapja és ez a borzasztó hányinger is időről időre meggyötör.

Persze még nem vizsgáltattam ki magam rendesen, mert vizsgaidőszak miatt nem volt rá időm.

2010. jún. 17. 15:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A tukrozes eleg kellemetlen, en is voltam mar, oklendeztem osszevissza, kibirhato de borzaszto kellemetlen.
2018. máj. 9. 18:09
 12/15 anonim ***** válasza:
egyébként miért voltatok tükrözésen, ha egyértelmű, h reflux?
2023. júl. 25. 16:24
 13/15 A kérdező kommentje:

Azért nem mindegy, van-e felmaródás, fekély. Ezeket is nézik tükrözésnél. Nekem a refluxtól inkább légúti tüneteim voltak. Amúgy a reflux mindig csak egy tünete, következménye valami emésztési problémának, tehát nem hülyeség tükrözéssel megnézni, mi lehet az alapbaj. Pl.gluténérzékenységnél a vékonybélbolyhok elsorvadnak. Mivel azok termelik a laktózt lebontó enzimet, az enzimtermelés leáll és csak laktózmentes termékeket tud fogyasztani. A tej ilyenkor refluxos tüneteket és durva hasmenést okoz. Ha tükrözésnél felmerül a gyanú a gluténérzékenységre, diéta után visszaépülnek a vékonybélbolyhok és újraindulhat a laktáz enzim termelése, kivéve ha genetikailag állt le.

Jelenleg olyan durva bőrviszketésem, kiútésekkel 3 éve, gyanút fogtam, hogy hisztaminérzékeny is vagyok kezdettől fogva. Évek óta borzasztóan viszketek vörösbor és száraz élesztő fogyasztása után. De igazából mindig viszketek. Nagyon sokat szenvedek 3 éve. Nem tudok rendesen aludni, mert este viszketek a legjobban. Nagyon belefáradtam. Nem tudok orvost senkit, aki segítene. Nincs se erőm, se időm utánamenni.

2023. júl. 25. 21:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Én voltam kapszulás endoszkópián azóta, semmit nem találtak, pedig jobb oldalt epe környéke ugyanúgy fáj. Reflux ugyanúgy van, azzal nem is foglalkoztak, pedig mondtam. Szóval csodát ettől a kapszulás módszertől sem lehet várni, ugyanakkor öklendeznem nem kellett tőle és nem volt kellemetlen. Viszonylag nagy a kapszula, de nekem nem okozott gondot a lenyelése. Ilyen szempontból jobb szerintem, mint a tükrözés, bár nincs összehasonlítási alapom. Megoldást a refluxra én sem találtam, ugyanúgy érzem a savat a számban reggelente. A légúti tünetekre pannonhalmi menta olajat használok, az valamennyire kipucolja a garatot és az arcüreget, aztán elmúlik az émelygés tőle, amit a baktériumok túlszaporodása okoz. Lehet némi veszélye, mert bár ennél tisztább nem nagyon van a piacon, és belsőleg is lehet használni, azért lehetnek benne rákkeltő vegyületek. Egyelőre vállaltam a kockázatot. Ezen kívül a komolyabb antibiotikum: azitromicin, amitől elmúltak a tüneteim ideiglenesen, de aztán újra előjöttek. Tejet már én sem fogyasztok, attól érezhetően rosszabbodtak a tüneteim, gondolom mert szeretik a laktózt a bacik. Glutén problémám nincsen, hisztamin sem. Szerintem valamilyen diszbiózisom lehet és az okozza a refluxot és a légúti tüneteket is, de persze az is lehet, hogy ez ilyen ördögi kör, hogy a reflux diszbiózist okoz, a diszbiózis meg erősíti a refluxot. Nagyjából idáig jutottam a témában, az orvosok ennek még a közelébe sem, csak annyit mondtak mindig, hogy szedjek savlekötőt. Eléggé csalódtam az iparágban.
aug. 1. 10:50
 15/15 A kérdező kommentje:
Próbálj meg hosszútávon probiotikumot szedni. Nem tudom van-e még, régebben gasztroenteorológus ajánlotta a Pro Gastrot. De szerintem a Normaflore is nagyon jó, bár abban kevesebb féle baktérium van. Cinket és magnéziumot is érdemes szedni. Legalább fél éves kúrát csinálj.
aug. 1. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!