Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hányingerem van reflux miatt,...

Hányingerem van reflux miatt, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Megőrülök...Teljesen ki vagyok borulva mostanában, amúgyis 43 kg vagyok vasággyal, most meg állandóan büfögök már 2 hónapja és ez a borzasztó hányinger is időről időre meggyötör.

Persze még nem vizsgáltattam ki magam rendesen, mert vizsgaidőszak miatt nem volt rá időm.

2010. jún. 17. 15:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Menj el magánkórházba, ott kíméletesen megnézik a gyomrodat tükrözéssel, nekem állami kórházban csinálták szörnyű volt. Aztán egy ismerős ajánlott egy kicsi klinikát, össze sem lehet hasonlítani.

Aztán általában Zantacot vagy Ulceránt adnak rá.

Ezek "fóliát" képeznek a gyomorfalon és nem lesz fekélyed.

Vigyázz magadra!

2010. jún. 17. 15:24
 2/15 A kérdező kommentje:
Megmondanád, melyik magán kórház volt az? Rettegek a tükrözéstől:(
2010. jún. 17. 15:31
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia ne félj a tükrözéstől nekem állami kórházban csinálták. Egyáltalán nem fáj, csak kellemetlen, de 5 perc az egész, ki lehet bírni!!! Sokkal kevésbé vészes mint ahogy az ember azt előtte gondolja :)

17/F

2010. jún. 17. 15:42
 4/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, 15 évesen engem is tükröztek.
2010. jún. 17. 18:20
 5/15 anonim válasza:
100%
Belgyógyász, tükrözés. Nincs mese ilyenkor már sajnos. Nálam ez 19 évesen 46 kg-mal jött ki, tünetek mint nálad már élni se volt erőm. Ne akard ezt kivárni. Gyorsan túl leszel rajta és segítenek. Egy jótanács addig is: ne aludj laposan! Fejet pócold fel 2 párnával is, lehet nem kényelmes de a másnapi hányingert elkerülheted mert nem folyik vissza a sav.
2010. jún. 23. 23:51
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem párna felpolcolás, háton vagy bal oldalt alvás ami javított rajta, illetve, hogy nem eszek semmit 4 órával lefekvés előtt. Diétázom, levesezek, teázok, hogy jobban mozogjanak a beleim, meg ürüljön a sav. Valamennyit ezek is használtak, de nem múlt el tőlük teljesen, a torkom szinte állandóan le van marva. Próbáltam savlekötőket, talán fél órát hatottak. Keksz evéssel még ennyi sikerem sem volt. A torma, mustár, ilyesmi, ami nálam nagyon előhozza. Írt valaki nemrég olyat is, hogy reggel éhgyomorra egy citrom levét meg kell inni, kipróbáltam azt is, ha használt is, akkor nem sokat. Most mondjuk a fenti intézkedések miatt gyenge a reflux, és csak éjjel kell komolyan odafigyelnem, hogy melyik oldalamra fordulok.

Később majd elmegyek vele orvoshoz én is, bár sok bizodalmam már nincs az ellátórendszerben. Az elmúlt 10 évben voltam már vele 6 különböző orvosnál (köztük 2 belgyógyász, 1 fülorrgégész), egyik sem ismerte fel. Annyi mentségük van, hogy nálam nem voltak tipikusak a tünetek, inkább alvás után jelentkező légúti allergiára hasonlítottak, illetve gyakran vannak felső légúti fertőzéseim is, a mandulámat ki is vették emiatt. Gondolom este jött fel a sav, amikor aludtam, aztán az mart szét mindent. Vannak 1-2 évente komolyabb több napos bélgörcseim, azt a belgyógyászok epekőre vizsgálták, nyilván nem találtak semmit. Idén őszre jutott odáig a gyomorszájam, hogy megadta magát a nyomásnak, aztán kialakultak a tipikus refluxos tünetek, mint állandó hányinger, gyomor táji fájdalom, reggel savval a számban ébredek lemart fogakkal, állandóan lemart torok, gombóc érzés a torokban, stb. Ebből már én is megmondom, hogy reflux, ehhez nem kell orvosnak lenni. Azért elég undorító, hogy mennyire hülyére veszik az embert, ha valami baja van, ahelyett, hogy normálisan kivizsgálnák.

2015. nov. 27. 21:43
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Túl vagyok rajta. Megtükröztek állami kórházban, aztán kaptam jó kis savlekötőt, szedtem 1 hónapig, aztán mondtam, hogy köszi, nem akarok gyógyszeren élni, főleg hogy amikor egyszer véletlenül duplán vettem be rövid időn belül, olyan szívpanaszaim lettek, hogy 3 napig tartott mire helyrejöttem, a lidércálmokról nem is szólva, ami miatt tüzetesebben elolvastam a savlekötő összetevők listáját és felfedeztem benne a nyugtatót. (Azért lett gyanús, mert annakidején nyugtató okozott nálam ilyen lidércálmokat.) Ezután természetgyógyász tanácsára közel 1 éven át szedtem probiotikumot, Cinket és Magnéziumot. 2 hónapig csináltam gluténmente diétát, és aztán is sokat segítettek a könnyű, nem zsíros ételek. Utólag visszapörgetve egyébként egy hosszú antibiotikumkúra után durvult el nálam a helyzet. Nekem is elsősorban légúti tüneteket okozott, évekig köhögtem. Minden reggel úgy ébredtem, mintha meg lennék fázva. Szerintem idegi alapon is sok volt akkoriban a savam. Jött egy nyugisabb korszak, plusz a sok emésztést javító étrendkiegészítő, ma már szinte semmi bajom. Nem mondom, néha most is előjön a köhögés, és a torkom valamennyire mindig piros, de már bármit megehetek, lehet bármilyen zsíros, a köhögés is ritkán jön elő. Született egy kislányom, és a terhességem alatt sem okozott semmi különös problémát a reflux, míg más ismerősöm iszonyúan megkínlódott vele a terhesség idején. A szörnyű az, hogy az orvosok megállnak ott, hogy igen, maga refluxos, akkor szedjen savlekötőt. És abszolút nem érdekli őket, hogy mitől refluxos az illető. Pedig elég sok oka lehet. Ha az emésztés felborul, gázok képződnek, amik belülről kinyitják a gyomorszájat, mint mikor a lufit felfújod. Hiába varrják össze némelyik nyomorultnak a gyomorszáját, ha belülről fújódik fel, mert teszem azt kiirtották a bélflóráját vagy allergiás valami kajára. Nem, a legtöbb dokit az ok már nem érdekli, pedig talán akkor meg is lehetne gyógyítani. Megelégszenek a tüneti kezeléssel: szedjél életed végéig savlekötőt és a gyógyszergyárak biztosan jól járnak és az orvos is, ha másért nem, azért mert végre békénhagyod...Röhej!
2016. jan. 8. 03:58
 8/15 anonim ***** válasza:
Szia!Örülök,hogy rendben vagy!Nekem is ugyanez a tunetem,csak hányinger semmi mas,tukrozes eredmenye reflux.Most éppen azon gondolkodom,hogy visszamegyek a gasztroenterologiara,mert a quamatel amit kaptam semmit nem használ,de lehet én vagyok türelmetlen.Azt szeretnem kérdezni Tőled,hogy melyik cink es magnézium készítményt szedted amitől jobban lettél?Remélem még erre nézel néha :-)
2018. márc. 30. 08:56
 9/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Nem tudom, szerintem teljesen mindegy, melyik Cink és Magnézium készítményt szeded. Szerintem elsősorban nem azoktól lettem jobban, hanem a Probiotikumtól, amit 1 éven át szedtem. Az egyik legjobb a Pro Gastro por, de időnként kombinálhatod valami kapszulással is, mert az jobban lejut a belekhez is.

Nálam a szülés után 1 évvel jelentkezett a laktózérzékenység, de gyanítom, hogy már sokkal korábban kezdődött, csak most lettek drasztikus tünetei. Tehát érdemes lenne tejmentesen étkezned, mivel a felnőtt lakosság közel 40%-a (ha jól rémlik) laktózérzékeny. Genetikalilag természetes, hogy felnőtt korban leáll a laktázenzim termelés. Ha nem bírod megoldani a tej kihagyását, vegyél laktózmentes termékeket. Teljesen nem vagyok rendben, a torkom mindig piros, de nem köhögök, bármit megehetek és nincs felmaródásom sem. Viszont a hátamon már közel 8 éve viszkető sebek vannak, ami a refluxxal egyidőben kezdődött, nincs kizárva, hogy teljesen el kéne hagynom a tejet, csak a tejes receptekre vagyok szocializálva, plusz nem nagyon eszek húst és emiatt nem merem teljesen elhagyni a tejet. Pedig valószínű akkor jönnék egészen helyre, ha leállnék a tejjel.

2018. ápr. 9. 22:21
 10/15 A kérdező kommentje:
ui: A Quamatel semmit nem ért nekem sem. A Noacid volt az, ami azonnal hatott, de csak átmenetileg használd, az alapproblémát nem oldja meg, csak elfedi a tüneteket. Viszont nagyon sokat segíthet, hogy ha van felmaródás vagy annyira irritált a légcső, akkor lehet kicsit regenerálódni. De ne legyen életcél a szedése, főleg ha akarsz gyereket, én ezért nem szoktam rá.
2018. ápr. 9. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!