A cukor hogyan kevésbé egészségtelen?
A hozzáadott cukrokról kérdeznék amik édességekben, desszertekben vagy például a palacsintában van.
Itt most nem érdekelnek a cukorhelyettesítők és a használjak kevesebbet típusú tanácsok.
-Jobban árt reggel felkelés után, délben? Vagy inkább késő este?
-Éhgyomorra vagy étkezés után?
-Ugyanazt a mennyiséget egyszerre vagy több részletben?
-Töményen vagy kevésbé töményen? (Pl 10 gramm cukor csak magában vagy 100 grammnyi kaja részeként)
-Italban vagy szilárd táplálékban?
Nos, én ugyan egy az egyben elhagytam, de amit tudok, azt leírom.
Az inzulinérzékenység állítólag reggel nem jó (a nap folyamán hullámzik), így akkor jobb, ha kevésbé lőjük fel az inzulinunkat. Persze a vércukorszint erős megdobása máskor sem jó, így célszerű kevesebbet enni olyanból, ami így hat, illetve lassítani a szénhidrátot megfelelő más étel hozzáevésével.
A folyadék neccesebb, nemcsak mert kevesebb "értelmes", lassítró étel van mellette, de könnyű is így sok cukrot bevinni észrevétlenül.
Hogy az számít-e, hogy evés előtt vagy után esszük, azt már nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!