Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A csokiban található cukor,...

A csokiban található cukor, és a gyümölcsben található cukor ugyanúgy egészségtelen?

Figyelt kérdés
2016. dec. 31. 13:58
 1/5 anonim ***** válasza:

ha betömsz belőle 1 kg-ot minden nap, akkor igen.


Egészséges mértékkel fogyasztva nem!

2016. dec. 31. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Napi 2dl 100%-os narancslé, napi 1 alma, és napi 1 mandarin belefér akkor?
2016. dec. 31. 14:37
 3/5 anonim ***** válasza:

A kristálycukor és a többi mesterséges cukor szerintem káros az egészségre. Sokan rossznak tartják a gyümölcsökben található fruktózt is. Én úgy vélem, hogy az egész gyümölcsök fogyasztása egészséges, mivel ezekben sok rost és vitamin is található, ez így együtt egy egészséges ember számára nem káros. Ha valaki már cukorbeteg vagy inzulinrezisztenciája van, akkor már a gyümölcsök is problémásak.

A bolti gyümölcslevekről (a 100%-osról is) nincs jó véleményem, sűrítményből készülnek, hőkezeléssel, ami tönkreteszi a vitaminokat, ezért többnyire mesterséges vitaminokat adnak hozzá. Kevesebb rost van bennük, így gyorsabban emelik a vércukorszintet. Jobb az igazi friss gyümölcs, de még az aszalt is.

2016. dec. 31. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyik sem egészségtelen a megfelelő mértékben. A csokiban izolált szukróz van, amivel annyi probléma van csak, hogy diszacharid, ezért a bontásához enzim kell, illetve nincsenek mellette rostok és értékes tápanyagok. Ha nincs elég enzim, vagy ésszerűtlen mennyiséget eszel, akkor okozhat emésztési problémákat, bélbaci felborulást, meg igénybe veszi a hasnyálmirigyet, hajlam esetén hozzájárulhat a cukorbetegséghez. Magyarul nem értékeli a szervezeted, ha évekig cukros üdítőket csorgatsz a beledbe és a cukrászdába jársz ebédelni.

A gyümölcsök nagyobb részben egyszerű cukrokat, fruktózt és glükózt tartalmaznak, ami magában felszívódik, nincs szükség enzimes bontásra. Ezek mellett rengeteg jó rostot, vitamint, enzimet tartalmaznak. A rostok valamelyest lassítják a cukor felszívódását, illetve a fruktóz nem igényel inzulint, tehát a hasnyálmirigyet nem terheli. Tehát ha mondjuk megeszel 1 kg gyümölcsöt, abban van mondjuk 50g glükóz, ami megfelel kb. 70g rizsnek. Na melyiket könnyebb megenni, és felcsapni vele a vércukrot az egekbe?

Aki azt mondja, hogy a gyümölcs egészségtelen, az egyszerűen hülye.

2016. dec. 31. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem egységesen cukor minden ami cukor...

Fruktóz, glükóz, szacharóz, stb stb

Egyesével nézz utánuk aztán döntsd el melyiket fogyasztod meg melyiket szorítod visszább...

2017. jan. 2. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!