Miért olyan nagy divat a kókuszzsír, amikor tele van telített zsírsavval?
Mert a telített zsírsav még nem rossz. A lánchosszúság is számít állítólag, én pocsék vagyok kémiából, nem értek hozzá, de a kókuszzsír máshogyan viselkedik, másmilyen, mint az állati telített zsír.
Amivel szintén nincs semmi bajom.
Sok állati telített zsírt eszem, ahogy állati telítetlent, növényi telítettet és növényi telítetlent is :)
(S mind sokkal jobb, mintha szénhidrátot ennék nagy mennyiségben, én már csak így működöm. A túl sok fehérje is gond lenne, túl sok zsír viszont nincs, amíg elhasználom, illetve ha van, majd észreveszenm, de akkor bajban leszek.)
Kevés kókuszzsírt eszem, nekem megfelel, de nincs is más opcióm. OK, ott a minőségi vaj is, de az más és túl drága is nekem, csak akkor használom, ha megéri a finom íze miatt. Etikai okokból amúgyis jobb minimalizálnom. A kókuszzsírnál is vannak ökológiai s egyéb dolgok, de valamivel főzni kell s mint már írtam, jobbat nem tudok.
Szendi Gábort hagyjuk ki a játékból, majd ha elvégzi az orvosit, akkor rájön, mekkora hülyeségeket beszélt a bölcsész diplomájával.
Kedves 6.válaszoló, leköteleznél, ha ide linkelnél egy (tudományos!) cikket arról, hogy a telített zsírsavak immár nem ártalmasak.
Igen, ezekre hivatkozik Szendi. De vajon a fiatal és szorgalmas háziorvosom meg az American Heart Association miért nem hagyja magát meggyőzni ezektől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!