Ha edzek és fogyni akarok, mik azok az ételek amikből "ehetek akarmennyit"?
Szinte vagy teljesen kalóriamentes dolgokon kívül nincs ilyen. A tojás az nagyon tartalmas, bár a legtöbbünket jól is laktatják... Elszállni azért nem jó vele, hisz sok zsírt és fehérjét ad s egyikből se jó a túl sok (a zsírnál csak a kalória miatt, illetve ha valaki nem bírja a sokat). S persze sok mást is kell mellé enni egy jó étrendben. Ha szereted a tojást s nincs hatalmas kalória- és fehérjeigényed, nem ehetsz belőle akármennyit. De normál ember szemszögéből azért sok fér.
Az se mindegy, mekkora a kalóriakereted. Nekem kicsi (de van, akinek még kisebb), úgyhogy megeszem a tojásaimat (vigyázva a mennyiségre) kis zöldséggel s ami elkerülhetetlenül kell s ennyi. De hogy bevigyem a szükséges tápanyagokat, kell más is, ami csökkenti a tojásmennyiséget.
Uborkából és salátából elég nyugodtan ehetsz kilókat, azt hiszem. Fehérje nincs bennük sok, de az nem baj, fehérjét nagyon könnyen be lehet vinni, rengeteg forrása van.
Néha a tojásfehérjére repülök rá, az egész tojás ugyan finomabb, általában, de vannak azért jó kis receptek, én pl. sajttal sütöm meg a habbá vert fehérjéket muffinsütőben (kis zsírral, anélkül nekem rém száraz), remek, fehérjedús és viszonylag kalóriaszegény feltét.
De persze sokan egészen leviszik a zsírt és sovány húsokat esznek, olykor túrót...
Szerintem szedjük külön a két dolgot :) Egyél fehérjedús (de nem kalóriaszegény) ételekből annyit, amennyit kell, mellé pedig alacsony kalóriájú zöldségeket (pl. karfiol, uborka, zöld leveles zöldségek), natúr joghurtot.
Valamennyi kalória úgyis kell, a koplalás nem jó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!