Egy nap alatt max hány liter vizet szabad meginni?
6 liter egyhuzamban már halálos lehet, én átlagosan- természetesen egy egész napra elosztva- pont ennyit iszom meg.
Azt szoktam mondani, hogy kisebb testű hölgynél az 1,5 liter, átlagos embereknél a 2 liter, nagyobb testűeknél a 2,5 liter legyen az irányadó, s ezen felül annyi, amennyi jólesik, kiemelten melegben, fizikai munkánál, sportolásnál.
Így nem lehet mellélőni.
Valószínűleg amennyi jólesik, de amilyen trükkös betegségek vannak, létezhet kóros állapot, ahol vízmérgezésig issza magát az ember, mindenesetre én ilyenről nem hallottam.
Én 4 liter körül iszom (nem vagyok se nagy, se aktív, a meleget is kerülöm, de ennyire vagyok szomjas), ez pl. teljesen jó. 10 liter környékén már elgondolkodnék, hogy baj van, kivéve ha 100 kilós izomember lennék, aki a napon dolgozik...
4-6 liter még sokaknál van, ha nem is ez a tipikus. Fölötte már erősen szokatlan, de tényleg számítanak a körülmények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!