Hogyan hozhatnám helyre a gyomromat? Egészséges táplálkozásban segítség?
Az utóbbi néhány hónapom nagyon stresszes volt, rendszertelenül ettem, kevés "normális" ételt, és sokkal több nasit. Idő hiányában minden csokit vagy egészségtelen ételt megettem, ami a kezem ügyébe került. Gyümölcsöt és zöldséget is alig ettem.
Azonban nagyon sokszor gyomorégés, néha enyhe hányinger kínoz, és érzem hogy ez nem jó irányba vezet.
Szeretnék jobban odafigyelni erre, egészségesen enni, és tanácsot kérni, hogy milyen ételekkel lehet kicsit helyreállítani a megviselt gyomromat?
Az előző válaszokhoz pluszban: főzz egy jó nagy fazék IGAZI csontlevest*, és minden nap egyél belőle legalább egy fél litert. Én komolyan megutáltam a húslevest gyerekkoromban, mert eleve minden hétvégén az volt otthon, ráadásul még akkor is azzal tömtek, ha beteg voltam. :(
Felnőttként így csak elvétve főztem.
De mostanában nekem is ajánlották gyomorproblémára, és bár nehéz elismerni, de ez tényleg egy csodaszer. :)
*Attól "igazi", ha nem csapod össze fél óra alatt (pedig a csirkehúsnak elég lenne annyi...) - Tyúk- vagy csirkehúsból készítve legalább 4-6 órán át kell lassú tűzön főzni, elég, ha épphogy bugyog. Ennyi idő alatt kezdenek el kioldódni a csontokból az értékes tápanyagok. De akár 24 órán át is lehet főzni.
Ja, és ha teheted, falusi csirkét vegyél, egyrészt egészségesebb, mint a bolti nullkilométeres, másrészt olyan színe és íze lesz a levesednek, hogy nem kell bele külön ételízesítő.
A hozzáadott zöldségeket meg ízlés szerint variálhatod.
Köszönöm a válaszokat!
Húslevest heti 3-szor szoktam enni, én szeretem nagyon:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!