Ha a tajben lévő cukor nem jó mert lassan szívódik fel, akkor a zabpehelyben lévő lassan felszívódó szénhidrát miért előnyös?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Csak egy egyszerű laikus vagyok ebben a témában, de sosem tudtam megérteni. Gondolom valami olyasmi lesz a válasz, hogy a laktóz diszacharid, még a zabpehelyben lévő CH poliszacharid? Ebben rejlik? És ha igen akkor ez a különbség miben nyilvánul meg a szervezetben ?
2018. máj. 31. 13:59
1/4 anonim válasza:
A laktózzal nem az a baj, hogy lassan szívódik fel, hanem az, hogy egyeseknél sehogy, mert a szervezetük nem termeli a szükséges enzimet.
2/4 anonim válasza:
A tejben lévő cukor gyorsan felszívódó szénhidrát, legalábbis az IR irányelvek szerint.
3/4 A kérdező kommentje:
Akkor úgy nézem félrelettem informálva, pedig ezt az infot is a gyakorikérdésekről szedtem, nem valami megbízható forrás :D Köszönöm
2018. máj. 31. 15:46
4/4 anonim válasza:
Miért lenne jó a gyors cukor? Nem mondom, hogy rossz, mert az sem. Vannak gyorsak és lassúak, ettől még nem kell kerülni őket...
Az összetett szénhidrát a lassabb, hisz annak szét kell bomlania egyszerűekre. A lassú általában azért kedvelt, mert lassan emeli a vércukorszintet és sokan tartósabban jóllaknak tőle. A gyors néha vonzó azoknak, akik edzenek és azt hiszik, hogy edzés után jó a gyors. De nem ezen múlik az izomfejlődés sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!