Mit tegyek? Mi lehet a problema?
Nagyjából soha nem muszáj enned, de ez csak apró megjegyzés.
Senki nem tudja neked felelősséggel megmondani, hogy mit egyél, ehhez minimum egy jó szakember kellene, aki egy kivizsgálás eredményeit elemzi. Nem vagy teljesen egészséges, rossz az étrended, fel kellene kutatni, miért s változtatni ezen.
Ha találsz egy étrendet, amin jól érzed magad, ne egyél összevissza mindenfélét, amitől kikészülsz. Nem akarok itt hű de okos lenni, én is csináltam ilyeneket, de levontam a következtetéseket s most már tudom, mit tolerál a szervezetem (szerencsére időben jelez, ha valami baja van, nem leszek rögtön rosszul). Nincs olyan, hogy tortát kell enned, védd meg a saját egészségedet. S ha a megkívánás tönkreteszi a következő napjaidat, akkor gondolkozz el máskor, megéri-e.
Miért is enne bárki csak rizst? Nyilván rendes, kiegyensúlyozott étrend kell, a rizs összetétele eleve köszönő viszonyban sincs a tested igényeivel, szükséged van elegendő fehérjére, némi zsírral, sokféle tápanyagra, elég energiára...
Én sem tudom, mi lehetett a ludas, de a torta elég összetett étel ahhoz, hogy több lehetőséget is felvillantson (laktóz, sok tömény cukor, könnyen lehetett bitang zsíros ahhoz képest, amit megszoktál, nem mintha a rántott sajt ne lenne igen zsíros, de könnyen lehet, hogy ez az étkezés jóval több zsírt hozott, mint az átlagos étkezésed)... Mindenesetre ezt nem lehet tudni, kísérletezéssel rájöhetsz, hogy egy-egy étel vagy alapanyag problémás-e számodra s milyen makrókkal s kalóriamennyiségekkel érzed magad jól.
Nem kell csodálkozni, hogy kikészülsz ettől az "étrendtől". Gondolom, nem sok fogalmad van arról, milyen tápanyagokra van szüksége a szervezetednek, csak valami halvány elképzelésed, mik számítanak a laikus közvélemény szerint egészségesnek. De ettől még bőven lehet átgondolatlan és hiányos ez a táplálkozás, attól is függően, mennyi sajtot eszel naponta, mert kb. csak abban van valamirevaló fehérje és zsír (nem értem, mi bajod van a hússal, tojással).
A zöldségek nagyon egészségesek, mégsem lehet csak ezeken élni, mert szinte semmi fehérje és zsír nincs bennük, és egyes vitaminok is hiányoznak belőlük.
Ezt csak példának írtam, láttam, hogy eszel mást is. Annak semmi értelme, hogy szinte csak szénhidrátot egyél. A kellemetlen tünetek már itt vannak, gyomorégés, hányinger, evés utáni rosszullét. Ha ezek már régebb óta fennállnak, akkor az előző étrended is elég pocsék lehetett (a műkajákon túl is). De ha javulást szeretnél, ennél jobb étrendre lesz szükséged. A diétás kekszet pedig felejtsd el, nem bolti keksszel kell diétázni, hanem jó minőségű, tiszta ételekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!