Fokhagyma-kúra kicsinálta az emésztőrendszerem. Tippek esetleg?
A nyers fokhagyma egyebek között bélirritációt és májkárosodást is okozhat. Kiválthat egyes autoimmun megbetegedéseket, vérzéseket is. Változó az egyéni érzékenység a panaszokat kiváltó adagokat illetően. Emellett a kínai fokhagyma tartalmazhat káros vegyszereket is.
Ha már napok óta fennáll a gond, menj el orvoshoz.
Köszönöm a korrekt válaszokat :) akié pedig nem volt releváns, annak üzenem, hogy sose élvezzen ennél nagyobbat ;)
Jelentem, teljesen rendben vagyok, semmilyen fájdalmam nincsen, és az egyensúly minden téren helyreállt. Az emberi szervezet csodálatos, ahogyan regenerálja magát. Mivel nem volt véres a széklet, és csak akkor volt fájdalmam, ha olyat ettem vagy ittam, amiről még én is sejtettem, hogy “most talán nem kéne” , így adtam magamnak még egy kis időt, mielőtt várhatóan szét tükröztek volna minden irányból.. Kamilla-bormsenta-gyömbér kombó tea reggel kávé helyett, és lefekvés elôtt. napközben szódabikarbónás víz, banán. széntablettát és normafloret csak napi egyet ettem, és amint enyhült a panasz, elhagytam. óvatos étkezés, diétás ételek- italok, mindent jól péppé rágva. igazából összesen kb 5 nap alatt jöttem helyre teljesen.
A fokhagymát nem önmagában ettem, lereszeltem és egy nagy evőkanál tejföllel elkevertem, pont, hogy ne fájjon a gyomrom tőle annyira. Valszeg az a gond igen, hogy mindenkinél egyénileg más a tűréshatár. Felelőtlenül vágtam bele, plusz semmi előjele nem volt, semmi fokozatosság - minden rendben volt napokig és egyszercsak megfájdult a hasam. De muszáj megemlítenem, hogy mindemellett a fokhagymának rengeteg jótékony hatását megtapasztaltam. Voltak belenyilaló fájdalmak a halántékomban, ha ülő helyzetből felálltam, erősen megszédültem, majd mikor végtagzsibbadás is jelentkezett, gondoltam megpróbálok tenni valamit a szervezetemért, és ha lehet, gyógyszer nélkül. azért elég rémisztő volt. MR-en voltam nemrég, mindent rendben találtak, ezért gondoltam, hogy az erekkel lehet valami. végülis 13 évig dohányoztam, és kollégista voltam főiskolán - azt nem is fejteném ki tovább. kb egy éve tettem le a cigit, és úgy egy hónapja babát is szóbahoztunk a párommal, így tripla okom volt, hogy tényleg megtámogassam a szervezetemet, és a fokhagymának évtizedek óta rendkívül jó híre van. Egyébként az összes szédüléses, fejfájós, zsibbadós panaszom már a kúra 3. -4. napján megszűnt :) (valszeg ott kellett volna abbahagyni :)
A lényeg, hogy tanultam belőle, tudom, hogy mázlim is volt, ám a fokhagymát ezzel együtt is csak ajánlani tudom! :) de sokkal óvatosabban, mint én tettem!!!! :*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!