Szerintetek ez lisztérzékenység?
Sziasztok! Kb. Egy 3-4 hónapja nagyon sokat puffadt a hasam,fájt és heti 1-2x volt csak szekletem. Utána az utóbbi Hónapban már nagyon rosszul voltam haspuffadas,gazkepzodes,neha hasmenés,szorulas,hányinger.
Az Utolsó menstruaciom is február elején volt.
Nagyon sokszor fáj a fejem és egy furcsa tünet is jelentkezett a napokba, ha rosszul vagyok akkor az ujjaim és a lábujjaim nagyon hidegek lesznek és sápadt vagyok.
Nem tudom mi lehet a bajom.
Mindig más-más ahogyan a tünetek jelentkeznek. Volt h ettem egy tál spagettit és ra 1 ora múlva puffadas,hányinger,hasmenés,rosszullét. Sokszor ha eszek valami olyan etelt amiben nincs búza vagy glutén akkor is felpuffadok viszont az a tünet nem olyan erős. Tegnap ettem este olyan 9-10 órakor egy szelet pizzát és most (12:00) kezdett el fájni a hasam de már reggel is fel volt puffadva.
Én nagyon sokat fogytam az utóbbi 6 hónapban (13kg-ot) és az a baj,hogy most is csak fogyok és nem tudok felszedni egy hét alatt 1 kg-ot se. Mindig vissza esek.
Szerintetek mi lehet a bajom?
Elmentem vervetelre viszont annak az eredménye majd júniusban lesz meg és ha esetleg valakinek volt ilyen vagy valaki liszterzekeny tudna nekem segíteni?
Köszönöm :)
Ha gluténérzékenységre gyanakodsz,hiszen rosszul vagy miután isztes ételt fogyasztasz,akkor miért nem hagyod el egy időre a lisztes dolgokat?Nem egyértelmű?
Tudod,hogy nem jó,de azért csak tömöd magadba,aztán várod a csodát.
Hagyd el pár napra,aztán kiderül,hogy ez lehet-e az oka a puffadásnak,stb.
Ha kiderül,hogy gluténérzékeny vagy,akkor úgyis ki kell zárnod egy életre,mert erre egyelőre csak a diéta a megoldás.
Egyébként finomított lisztből,cukorból készült ételekben gyakorlatilag csak a mocsok van,szóval még jól is jársz,ha nem eszed őket.
Félreolvastam,bocsi..
Ha már az eredményre vársz,akkor miért kellene kínoznod magad,nem értem..
Értelemszerűen nem szabadna enni glutént,mert már amúgy is gyulladásban van a szervezet miatta(ha ez a bajod).
De ti tudjátok.
Csak az a baj,hogy neha olyan ételek után is rossz a hasam ami nem tartalmaz glutén. De ezek az ételek ilyen nagyobb kajak(pl. Rizs,natúr hússal sajttal,uborka salátával,kremleves). Viszont mint írtam ezek nem olyan nagyon erős tünetek.
Valaki esetleg liszterzekeny?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!