Kiskorom óta szinte csak tésztát tésztával eszek, megkóstolni újakat csak ritkán vagyok hajlnadó, régebben havonta egyszer kellett húst ennem, de kínszenvedés volt, egyszer kihánytam ( bocsánat), azota egyáltalán nem eszek húst. A gyümölcsöket szeretem, szüleim se tudnak velem mit kezdeni, tudom hogy nem normális és nem egészséges de nem tudok mit csinálni. 186 cm vagyok és 57 kg, nem tudok hízni.
Majd elmúlik. Ha majd nem fog ezen senki pörögni, hogy mit vagy hajlandó enni, meg neked is lesz egy csomó más fontos dolgod az életben.
Vagy így maradsz. Látszólag éhen nem haltál :)
2018. máj. 7. 22:48
2/6 anonim válasza:
Én azért nem lennék ennyire optimista. 186/57 az közel a kóros soványsághoz, tészta tésztával étrend mellett meg végképp. Ha van lehetőséged, beszélj egy dietetikussal, mert a leírtak alapján nem OK a dolog, pont abban a korban vagy amikor a rossz táplálkozás egy életre betehet neked.
2018. máj. 7. 23:26
3/6 anonim válasza:
De a tésztát üresen eszed? Csak teszel rá valami szószt, zöldséget. A tésztát is nagyon változatosan el lehet készíteni. Amúgy én is imádom, simán ellennék minden nap tesztaval, vagy pizzaval :D de az egyoldalú táplálkozásra semmiképp nem mondható, hogy egészséges. Zöldsegeket, gyümölcsoket szereted? Atterhetnel vegetáriánus étrendre. Ha nem eszel húst, akkor nagyon fontos, hogy a B12 vitamin potold! Mert azt növényi taplalekbol nem lehet fedezni. Ezenkívül valami jó minőségű multivitamin tablettat is ajánlok neked, valamint, hogy menj el a haziorvosodhoz, és kérj beutalót egy teljes körű laborvizsgálatra, hogy kiderüljön, kialakult e valamilyen hiányod az egyoldalú táplálkozás miatt. Illetve, jó ötlet lenne pszichológussal konzultálni ezzel kapcsolatban, esetleg dietetikus segítséget is igénybe veheted.
2018. máj. 8. 10:36
4/6 anonim válasza:
hüvelyesek? Zöldségek? magok?
Ezeket tésztával is lehet fogyasztani.
OFF
" Ha nem eszel húst, akkor nagyon fontos, hogy a B12 vitamin potold! Mert azt növényi taplalekbol nem lehet fedezni. "
Hazugság.
A B12-t a talajban élő mikroorganizmusok termelik, de a túlzott élelmiszer sterilizálás miatt már nincsen neki teljesen megbízható forrása. Mivel b12-re az állatoknak is szüksége van - és a vegyszeres takarmányban nem található meg - ezért van injekciózzák őket vagy a takarmányukhoz adják hozzá a laborokban előállított szintetikus b12-t.
Innentől kezdve pedig full mindegy, hogy a táplálékkiegészítőt közvetetten vagy közvetlenül "szedi be".
2018. máj. 8. 11:38
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) A tésztát általában pörkölt szafttal (hús nélkül), régebben kakaóval, ritkán tejföllel és cukorral, paradicsomszósszal eszem, a grízes és a krumplis tésztát is szeretem. Gyümölcsök nagy részét megeszem, zöldségekből csak paradicsom, uborka, magokat, hüvelyeseket nem szeretem, a pizzának csak a tésztáját eszem meg, vagy esetleg sajttal.
2018. máj. 8. 11:50
6/6 anonim válasza:
Amit csinálsz, azt minőségi éhezésnek hívják, mert lehet, hogy kalóriában megvan a szükséges a szénhidrátból (tészta), de pl. fehérjét alig viszel be. Megpróbálhatnád összeírni, hogy egy héten miből mennyit eszel, a neten ez alapján tudsz tájékozódni, hogy hol megy félre a dolog, de emellett keress fel orvost, a háziorvosod el tud indítani, hogy merre tovább. (egyébként, ha beszélsz egy dietetikussal, ő is összeiratja az étrendedet első lépésnek)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!