Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az baj ha valaki csak 1x...

Az baj ha valaki csak 1x eszik egynap?

Figyelt kérdés

Barátnőm 50kg ,158cm és mindig azt mondja hogy kövér ,de nem az. És az vettem észre h nem eszik reggel és este. Csak ebédet azt is nagyon keveset. 22éves

23F

2018. máj. 7. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
A súlya rendben van, de alapvetően sokkal egészségesebb lenne 3-5 x enni egy nap. Egyrészt a gyomorsav miatt, másrészt azért, hogy elkerülje a vércukor-ingadozást.
2018. máj. 7. 21:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül, de akkor annak az egy étkezésnek igen alaposnak és jó összetételűnek kell lennie. Nem akárkinek való ez a stílus.

A barátnődnek testképzavara van és koplal, ezek helyből problémásak, függetlenül attól, hogy egyszerre vagy sokszorra eszi meg a pici ételét.

2018. máj. 7. 22:08
 3/5 anonim ***** válasza:
A barátnőd BMI-je a normális intervallumba esik, tehát olyan nagyon nagy baj nincs vele. Vannak ilyen emberek, a főnököm 51 éves, fitt, egészséges férfi, és hétköznap csak vacsorát eszik, állítása szerint már 20 éve. Van akinek működik, nyilván ehhez olyan munkát kell végezni ami nem fizikai.
2018. máj. 7. 22:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, mivel így nagyon leesik a vércukor szintje. A legjobb, ha kb 3 óránként, kis mennyiséget eszik az ember.
2018. máj. 8. 10:40
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

Már miért esne le a vércukorszintje? A szervezetünk elintézi, hogy rendben legyen, viszont a sok evés mindig feldobja. Én nagyon szeretem, hogy napi 1-2 evéssel csak napi 1-2-szer dobálom fel a vércukromat (általában akkor se nagyon, mert olyan az étrendem), a nap további részében szép alacsonyan marad.

Nem látom be azt sem, miért ne lehetne fizikai munka mellett jó a napi egy evés. Nem akárki tudja megcsinálni, ha a fizikai munka még nagy kalóraigényt is jelent, de van, aki igen. Vannak 3500-4000 kcalos étkezéseket tartó emberek és igen sokunknak éhgyomorra mennek a fizikai munkák, kemény sportok. Én speciel sosem csinálok semmit keményen, de soha nem jutna eszembe hozzám képest nagy súlyokkal edzeni evés után kevés órával, 20 órás éhgyomorra viszont maximális energiám van hozzá.

A napi egyszer nagy evésnél elég gyakori a zsírra alapozás, márpedig zsíradaptáltan ott van bennünk a rengeteg energia, semmi különös nem történik, ha elhasználódik a glükóz, nem kell utántölteni rögtön (ez az egész persze kicsit komplikáltabb ennél, de tapasztalat, hogy simán lehet napi egy evéssel egész nap sportolni).

2018. máj. 8. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!