Miért akarják kivonni ennyire erőszakosan a sót az étkezésből?
Mindenhol ezt nyomatják, tv-ben reklámokban és mindenféle tv műsorban. Holott a só kell a szervezetnek, kémiából is tanultuk hogy kell a sejteknek hogy az ingereket tudják közvetíteni egymásnak, és a tanár is mondta hogy ha nagyon vagy teljesen kivonják az étrendból akkor az elbutuláshoz meg mindenféle betegségekhez vezet...
Persze nem azt mondom hogy sót sóval kell enni, hanem egészséges mennyiségben vagy ízlés szerint.
Egyes kecskék a szinte függőleges falon is felmásznak egy kis sóért, az itteni vadasparkban is tesznek ki nyalósót...
A só kell az embernek, ez tény.
Más kérdés, hogy a mai ember általában túlzásba viszi, de valamennyi azért kell. Egyes étrendeken pedig több is. Én inkább túl kevés sót viszek be, mint sokat, de én nem eszem feldolgozott ételeket, édességet pedig sokat, ezért van ez (de a sós ételeket rendesen megsózom). Cukrot pedig egyáltalán nem eszem, csak egészen természetes formában és kis mennyiségben.
A szénhidrát az, ami nem esszenciális, persze elkerülni nem lehet és nincs vele baj, rengeteggel sem, ha bírja és elhasználja az ember. Jó energia, akárcsak a zsír.
Rengeteg esszenciális vagy nem esszenciális, de megfelelő mennyiségben OK tápanyag van. A só az első csoportba tartozik, főleg nyáron szokták hangsúlyozni a sópótlás fontosságát, amikor több vizet s ezzel több sót vesztünk.
"A szénhidrát az, ami nem esszenciális, persze elkerülni nem lehet és nincs vele baj, rengeteggel sem, ha bírja és elhasználja az ember. Jó energia, akárcsak a zsír. "
Pont hogy a szénhidrát "esszenciális" olyan értelemben, hogy nélküle meghalsz.
Olyannyira, hogy a tested a zsírból és a fehérjéből is képes szénhidrátot kialakítani, ha nem viszel be (vészmechanizmus), mert glükóz (szénhidrát) nélkül nem képes működni a tested.
ennyi hozzá nem értő idióta kommentet egy kérdés alatt még nem olvastam... tiszt. kiv.
ez tipikus az egészségtudományok (főleg közegészség- és járványtan!) abszolút hiányára vall... *facepalm*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!