Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért akarják kivonni ennyire...

Miért akarják kivonni ennyire erőszakosan a sót az étkezésből?

Figyelt kérdés

Mindenhol ezt nyomatják, tv-ben reklámokban és mindenféle tv műsorban. Holott a só kell a szervezetnek, kémiából is tanultuk hogy kell a sejteknek hogy az ingereket tudják közvetíteni egymásnak, és a tanár is mondta hogy ha nagyon vagy teljesen kivonják az étrendból akkor az elbutuláshoz meg mindenféle betegségekhez vezet...

Persze nem azt mondom hogy sót sóval kell enni, hanem egészséges mennyiségben vagy ízlés szerint.

2018. ápr. 30. 17:32
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Mindent szabad enni/inni csak mértékkel! Szénhidrát és zsír is elengedhetetlen a szervezet működéséhez, de állandóan azt nyomatják mindenhol hogy ne együnk se zsírt se szénhidrátot. Meg minden mérgező meg rákot kelt meg daganatot okoz. Ez a média. Ilyen undorító sajnos.
2018. ápr. 30. 17:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Pont múltkor néztem dr. Lenkei Gábornak a sórol készült videóját. Nekem tetszett nagyon, érdekes dolgokat említett benne
2018. ápr. 30. 18:06
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Az állatok elég jól elvannak só nélkül...
2018. ápr. 30. 18:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Az állatok azok mások, minden fajnak mások az igényei, és más hat rájuk jótékonyan vagy mérgezően...
2018. ápr. 30. 18:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség. Az állatok sincsenek el só nélkül. A vadállamányoknak azért raknak ki nyalósókat, hogy ezzel is biztosítsák az egészségüket :)
2018. ápr. 30. 18:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Egyes kecskék a szinte függőleges falon is felmásznak egy kis sóért, az itteni vadasparkban is tesznek ki nyalósót...

A só kell az embernek, ez tény.

Más kérdés, hogy a mai ember általában túlzásba viszi, de valamennyi azért kell. Egyes étrendeken pedig több is. Én inkább túl kevés sót viszek be, mint sokat, de én nem eszem feldolgozott ételeket, édességet pedig sokat, ezért van ez (de a sós ételeket rendesen megsózom). Cukrot pedig egyáltalán nem eszem, csak egészen természetes formában és kis mennyiségben.

A szénhidrát az, ami nem esszenciális, persze elkerülni nem lehet és nincs vele baj, rengeteggel sem, ha bírja és elhasználja az ember. Jó energia, akárcsak a zsír.

Rengeteg esszenciális vagy nem esszenciális, de megfelelő mennyiségben OK tápanyag van. A só az első csoportba tartozik, főleg nyáron szokták hangsúlyozni a sópótlás fontosságát, amikor több vizet s ezzel több sót vesztünk.

2018. ápr. 30. 19:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Ráadásul én meg még sóhiányos is vagyok, + lemegy átlag 5 liter folyadék naponta és sokan ennek ellenére leállnak velem kötözködni hogy pont hogy ezzel teszek magamnak kárt hogy sok sót eszem. Próbálok úgy étkezni hogy csak egy kicsivel sósabban eszek mindent mint előtte szoktam, akkor nincs baj, de ha egyáltalán nem eszek sós ételt vagy csupasz sót akkor meg ugyan olyan tünetekkel leszek rosszul mint akinek a vércukra esik le, azzal a különbséggel hogy az esetek 90%-ában pont úgy érzem hogy nekem só vagy sós valami kell mint mikor szomjas vagyok hogy innom kell. És miután ettem valami sósat vagy legtöbbször a nálam lévő tömény sóból nyalok egy kicsit szinte egyből kb 1-2 percen belül jobban leszek. Mikor meg nem akkor nem érzek semmit csak a körülöttem lévők látják hogy kegyetlenül erősen izzadok és kezdek kábult állapotba kerülni. És most évekkel később mikor szóba került ez köztem és a volt kémiatanárom közt akkor mondta ezt amit fent leírtam ( meg még annó suliban is volt valami ilyesmiről szó ) hogy miért kell a szervezetnek a só, csak már pontosan nem emlékszem szóról szóra hogy mit mondott.
2018. ápr. 30. 20:13
 8/10 anonim válasza:
#1 Ne beszéj már ökörségeket. A szénhidrát és a zsír a tested energiaforrása. 1g szénhidrát -> 4kcal 1g zsír -> 9kcal. A só meg ásványi anyag, funkcionális tápanyag, nincs tápértéke. Kevered össze-vissza.
2018. ápr. 30. 22:44
 9/10 anonim ***** válasza:

"A szénhidrát az, ami nem esszenciális, persze elkerülni nem lehet és nincs vele baj, rengeteggel sem, ha bírja és elhasználja az ember. Jó energia, akárcsak a zsír. "

Pont hogy a szénhidrát "esszenciális" olyan értelemben, hogy nélküle meghalsz.

Olyannyira, hogy a tested a zsírból és a fehérjéből is képes szénhidrátot kialakítani, ha nem viszel be (vészmechanizmus), mert glükóz (szénhidrát) nélkül nem képes működni a tested.

2018. ápr. 30. 23:17
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

ennyi hozzá nem értő idióta kommentet egy kérdés alatt még nem olvastam... tiszt. kiv.

ez tipikus az egészségtudományok (főleg közegészség- és járványtan!) abszolút hiányára vall... *facepalm*

2018. máj. 9. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!