Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit tegyek ha a lovam csipkod...

Mit tegyek ha a lovam csipkod és erőszakosan tud viselkedni velem? Néha farol is. (Azóta azért tartok tőle, félek hogy megrúg. Tudom nem szabadna félnem de próbálok erősnek tünni és nem kimutatni) Ha tudtok a félelmem ellen is valamit szóljatok

Figyelt kérdés

Szeretem a lovamat, ugyan csikós "állapotban" mondanám és ettől rengeteg az energiája.

Ha bent vagyok nála a karámban néha elkezd farolni mit tegyek ?

Erőszakos nem voltam vele és felesleges ennivalót sem túlzottam adtam neki szóval nem honném hogy várná (így is a hasa a mindene -meg is látszik rajta)

Miért csinálja ezeket nem tisztel vagy nem szeret ,de miért ?

Kérlek írjátok meg miért, és oktassatok ki hogy mit tudnék csinálni ellene.

A válaszokat előre is köszönöm !

2018. jan. 12. 12:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Ti tartjátok vagy bértartásban van? Ez azért érdekes, hogy lehet-e esetleg olyan ember, aki bántja a lovat.

Mindig is így viselkedett?

2018. jan. 12. 12:33
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Az is kérdés, hogy hány éves, ha fiatal, hol tart az okításban? Kap szemestakarmányt? Mennyit mozog? Van a karámban olyan, akivel együtt van vagy mindig egyedül?
2018. jan. 12. 13:19
 3/18 A kérdező kommentje:
Mi tartjuk a pacit. Amióta nálunk van javult a modora, szerintem mindig is ilyen volt csak szeretném enyhíteni vagy leszoktatni erről a szokásról. Volt előttünk pár gazdája akik szerették de utána megunták elhanyagolták a foglalkozását és szerintem akkor szokott erre rá .
2018. jan. 12. 13:38
 4/18 A kérdező kommentje:

Elég fiatal pontosan nem tudjuk mennyi de 4 vagy 3 éves körül van. Mindent tud amit kell nem szokása rugni ezért csodálkoztam a farolásán, nagyon okos és nagyoon önfejű tud lenni csak azt csinálja meg amit ő akar ezért határozottan kell vele bánni.

Nem kap olyan takarmányt.

Egyedül van sajnos a karámjában (nincs lehetőségünk mégegy pacira) de vannak a közelében kutyik tehenek,az egyik macska a legjobb barátja lett szóval.

Sajnos nem mindig tudunk vele foglalkozni , ha jobban kialakulna a kapcsolatunk talán hosszabb és több lovaglásra szánnám rá magam (szóval ezen dolgozom vele)

2018. jan. 12. 13:44
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kezd a fejedre nőni, és izmozik veled, hatha át tudja venni a főnökséget feletted.
2018. jan. 12. 14:40
 6/18 A kérdező kommentje:
És ha ezt csinálja mit tehetnék vagy hogy mutassam meg hogy én vagyok a főnök ?
2018. jan. 12. 14:56
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Bizony kóstolgat, feszegeti a határait. Határozott fellépés és ha szükséges járjon el a kezed. Milyen nemű? Nem szeretek lovat bántani, de van hogy előbb harapok, mint ő. Van a lovardában ahova járok egy csődör csikó, kezd szemtelenkedni, csipked is, de mióta 2x orrbagyűrtem csipkedés miatt, már nem csinálja velem. Attól mást ugyanúgy levegőnek néz. 300-400 kilós csikó nem játék és a másik ló is odarúg ha komoly a tiszteletlenség. Annak ereje egy két atyai pofonhoz képest semmi. Nem kell agyonverni nem az a cél csak jelezd, hogy átlépett egy határt.
2018. jan. 12. 17:12
 8/18 A kérdező kommentje:

Oké tudatni fogom vele

Egyébként kanca

Köszönöm a válaszod ! :)

2018. jan. 12. 18:58
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A másik fő gond az, hogy veszettül unatkozik egyedül (a többi állat nézegetése egy fiatal ló igényeit nem elégíti ki), és keresi a játszótársat, akit lehet piszkálni kicsit, aztán rohangálni kicsit, verekedni, izmot erősíteni. Ha nem tudsz neki másik lovat biztosítani, ez nem nagyon fog javulni. Lehet, hogy téged nem bánt, de ha ez elfojtódik, akkor vagy depressziós lesz, vagy robban. Az, hogy kanca és farol... Nem lehet, hogy csak sárlik a szentem? Meleg az idő, lehet, hogy korábban elkezdte érezni a tavaszt. Környéken nincs valami másik ló, akivel legalább napközben ellehet?

A félelmeid, aggályaid ellen pedig sok-sok etológia, nyelvtanulás. Ha tudod, hogy mivel mit jelez vagy mikor mit akar, nem fogsz félni az ismeretlentől. Mert nem magától a lótól félsz most, hanem attól, hogy nem érted, mit akar, mi lesz a következő mozdulata... Nálunk is van egy herélt, csórékámmal mindenki ordított, pedig csak szereti fáslizáskor az ember combjára tenni az orrát, ahogy guggolsz mellette. Soha nem harapott meg ilyenkor. Máskor volt, hogy szívózott, de azért suhant is a tenyeres. Ma már meg elég csúnyán nézni rá, hogy dudorászva felhőket nézegessen. Őőőőőőőőőő, harapni, soooha :D:D

2018. jan. 12. 19:27
 10/18 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs úgy állandó pajtársa

De egy ismerősünkel rendszeresen találkozunk és a pacik addig jól elvannak .

Sajnos tudom hogy magányos, szerintetek ha lenne egy kiscsikója az enyhítené a magányát vagy az nem olyan ?! :/ :(

De nem engethetünk meg magunknak még több kiadást új pacira. :((

2018. jan. 12. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!