Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit tegyek ha a lovam csipkod...

Mit tegyek ha a lovam csipkod és erőszakosan tud viselkedni velem? Néha farol is. (Azóta azért tartok tőle, félek hogy megrúg. Tudom nem szabadna félnem de próbálok erősnek tünni és nem kimutatni) Ha tudtok a félelmem ellen is valamit szóljatok

Figyelt kérdés

Szeretem a lovamat, ugyan csikós "állapotban" mondanám és ettől rengeteg az energiája.

Ha bent vagyok nála a karámban néha elkezd farolni mit tegyek ?

Erőszakos nem voltam vele és felesleges ennivalót sem túlzottam adtam neki szóval nem honném hogy várná (így is a hasa a mindene -meg is látszik rajta)

Miért csinálja ezeket nem tisztel vagy nem szeret ,de miért ?

Kérlek írjátok meg miért, és oktassatok ki hogy mit tudnék csinálni ellene.

A válaszokat előre is köszönöm !

2018. jan. 12. 12:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy adtál tanácsot a félelmem ellen.

Szerinted az majd segít ha sokat olvasok és tudok meg a szokásáról?

2018. jan. 12. 20:54
 12/18 anonim ***** válasza:
A tudás nem csak hatalom, hanem önbizalom is! :)
2018. jan. 12. 21:11
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A saját csikó több szempontból sem lenne nyerő most: egyrészt még a tied is lökött, nevelésre szorul, nemhogy még ő neveljen egyet, másrészt 11 hónap, mire megszületik (plusz mire megfogan), és akkor is ott van, hogy van még egy ló. Addig meg a tieddel is ésszel kell foglalkozni, hogy ne vetéljen el, mert az most pont nem kell a lelkivilágának. Esetleg örökbefogadás, kis póni, más lovát odavenni...? Kérdezz körbe, hátha valakinek most pont nem jut ideje és némi kajapénzért szívesen tartaná nálatok a lovát egy ideig.

Ha utánaolvasol a viselkedésüknek, látsz egy csomó videót, nem "süketnémaként" fogsz ott állni, hanem megérted, hogy játszana, nincs kedve, valamiért duzzog, tetszik/nem tetszik, amit te akarsz. Hasonló kicsit, mint amikor gyerekként tanultad az emberi testbeszédet. Ma már tök természetes, hogy ránézel valakire, és kb érzed, hogy mi van, vagy felismered a szándékot szavak nélkül is. Most lóul kell tanulnod :)

2018. jan. 12. 21:14
 14/18 A kérdező kommentje:

Igazatok van (mind a 2 előttem szóló kommentelőnek:D)

Egy kiscsikó tényleg nem jó ötlet csak gondoltam hátha nem lenne annyira egyedül

De mivel az + bonyodalom és neki sem a legjobb ezért teljesen egyetértek

Megkérdezhetek pár embert de itt a környéken inkább eladni szeretik a lovakat :/ (Mivel Szerbiában élek itt nem szokás a bértartás , szóval tanácstalan vagyok )

Egyelőre vele akarok foglalkozni. Talán később jöhetne egy másik paci lehetőség addig csak sajnos annyit birunk tenni hogy összejárassuk a pacikat hogy addig is együtt lehessenek :/

(De azért körbekérdezek majd :) )

2018. jan. 12. 21:29
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Igaz nem fajtárs, ismerősöm 1 kecskével tartja a lovát, egész jól elvannak és a kecske finom tejet is ad. Mondjuk ő azért tartja így, mert nagyon antiszociális, más lovakkal nem jön ki. A nyalósót is be lógatta mivel leng mikor nyalják, azzal elvannak.
2018. jan. 13. 08:32
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a kecske megoldaható lenne :)

Ha jól lijönnének akkor nem lenne olyan magányos :))

2018. jan. 13. 15:06
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen tényleg, kecskével és birkával szokták egy boxban tartani. Főként a birka jó mellé, a kecskét szarvtalanítani kell.
2018. jan. 13. 16:42
 18/18 A kérdező kommentje:

Oké köszi :)

Fontos hogy ne legyen egyedül :))

2018. jan. 13. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!