Miért eszem ilyen rengeteget, miért nem elég kevesebb?
Lehet, hogy térfogatra sokat eszel, de kalória, tápanyagbevitel szempontjából ez elég karcsú. Gondolom, a káposztaleves nincs tele hússal, krumplival. Ezeknek az ételeknek a túlnyomó része víz, ami gyorsan felszívódik, meg némi cukor, rost. Több fehérjére lenne szükséged, azért ennél még, mert érzi a szervezeted, hogy ez még nagyon kevés. Amit most csinálsz, az is majdnem koplalás.
Reggelre egyél meg egy 3 tojásos kolbászos rántottát, ebédre 1-2 szelet rántott húst egy adag krumplival vagy rizzsel, vacsorára pedig 1-2 szelet bundás kenyeret nyers zöldségekkel. Fogadjunk, hogy nem lesz egyik étkezés után sem olyan érzésed, hogy meg bírnál még enni egy lovat... És ezek normális adagok, egy átlagos felnőttnek.
Megnéztem, mennyi kalória és tápanyag van azokban, amiket felsoroltál. Mivel nem tudom, mennyi az egy fazék, és milyen összetételű a leves, ezért ez csak saccolás.
Nos: 760 kcal, 25 g fehérje, 20 g zsír (ha nem volt zsírszegény a tej), 128 g szénhidrát. Ha elmúltál 8 éves, ennél jóval több (2x ennyi) fehérjére és zsírra lenne szükséged, emellett vitaminokra (B-vitaminok, D-vitamin, folsav stb.), nyomelemekre (pl. cink) és ásványi anyagokra (magnézium, vas). És minimum 1200 kcal-ra, ami aktivitástól és a méreteidtől függően lehet jóval több is.
Ehetnél rendes, szilárd ételeket. A szénhidrát fehérje és zsír nélkül sok embert inkább éhessé tesz, ezért jobb, ha nem tejjel meg almával próbálsz hosszabb időre jóllakni.
Ezek pici adagok, képtelen lennék ilyen keveset enni egyszerre, én kb. kétszer ennyit eszem ebédre, csak rendes, töményebb ételekből, így lazán belém fér. Szálkásítok, nincs falásrohamom.
Mekkora az a fazék? Kevesen tudnak azért betolni 5 liter levest s ez nem nagy fazék... Biztos ilyen aprócskára gondolsz, ami nekem nincs is, mert nem tudnám mire használni, pedig a káposztalevesből sok liter is kevés kalória.
Miért nem eszel rendes ételt? Pl. egy pár tojásos rántottát zöldségekkel, az térfogatra nem nagy, de laktató és kalóriadús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!