Miért van az, hogy akármennyit eszek mégse hízok?
Én is ilyen vagyok, viszont én ezt örökököltem és én nem mondom azt, hogy szerencsére. Borzasztóan idegesit, hogy ilyen vékonyka, formátlan vagyok.
Nézd meg a szüleidet. Apukád vagy anyukád hasonló testalkatú? Ha nem, akkor menj biztosra és vizsgáltasd ki magad.
Mennyi az az akármennyi? Még ha nem is vagy igazán aktív vagy nagydarab, de napi 3000 kcalt sem eszel, nincs benne semmi különös, neked valószínűleg több kell és kész.
(Sokan, akik azt mondják, akármennyit ehetnek s nem híznak, de még izom se jön rájuk, pedig kéne, sokszor kevesebbet esznek, mint én, egy nem nagy kalóriaigényű ember szálkásításkor).
Ha mondjuk 4000 fölött vagy így, az gyanús... Lehet parazita, felszívódási zavar (persze ezek előfordulhatnak kisebb kalóriabevitelnél is) - vagy az a típus vagy, aki NEM tud hájasodni. Kérdés, izmosodni tudsz-e, mert annak muszáj mennie kalóriatöbblet és az egyéb feltételek teljesülése mellett.
Én masszív zabálással sem hízom egy szint fölé s azt is évi 1-2 kilójával, mert ez is egy típus: extrém nehezen hájasodik, az elhízáshoz több évtizedes állandó erős túlevés kell s igazán kövér nem tud lenni soha. 1000 kcallal többet éve ugyanúgy stagnál, mint a normál súlytartó szinten, az anyagcsere felgyorsul többletben, amitől a többlet zöme eltűnik...
Ezekre az esetekre tudok gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!