Szinte mindenre ételintoleranciát mutat a vérem. Mégis mit ehetnék akkor? Illetve ha valamire nem vagyok intoleráns az azt jelenti, hogy nem is vagyok allergiás rá?
Tegnapelőtt csináltattam egy ételintolerancia tesztet, és kb mindenre intoleráns voltam. 3 szintje volt a tesztnek, alacsony, közepes, magas. De lehetett semleges is. Ez volt a szója.
Azon gondolkoztam, hogy akkor mégis miket ehetnék, és felmerült a szója, illetve tejhelyettesitőnek a kókusztej.
Emellett a teszt a hússal szemben alacsony intoleranciát mutatott. Ugye nem baj ha ennek ellenére is ennék párszor húst, úgy heti 1-2x csirkemellet. Nem tudnék elég fehérjét bevinni halból, és meg is unnám. Emellett gondoltam még salátára, meg gyümölcslékre, de itt kb ki is fújt a tudományom, mert tényleg szinte semmit nem lenne szabad megennem, gabonaféléktől a tejtermékekig. Tudnátok valamit javasolni, hogy mit egyek még ezek mellé? Illetve ezek elegek lesznek? Rizzsel szemben is alacsony intolerancia, szóval abból is próbálok majd heti 1-2x enni a fehérje miatt. Burgonyát azt elméletben ehetek, szóval az heti 3-4x menni fog.
Nagyon megköszönnék egy kis segitséget :D
Mivel fehérje annak is kell, akinek e téren vigyáznia kell, arra fókuszálnék első körben. A hal is hús, de van rá külön teszt, hogy tudod, hogy a hal mehet? Alacsony intoleranciánál nyilván bepróbálkoznék, mégse koplalhatsz vagy sorvaszthatod el az izmaidat. Eddig hogyan ettél s hogyan érezted magad? A test azért tipikusan elég jól jelzi, hogy megfelel-e neki egy étrend.
A gabona, tejtermék és hús kihagyása mellett még prímán lehet rendesen enni (az én étrendemben is csak nyomokban szerepelnek, pedig semmi bajom s ha néha ránézek, nem tűnik nagyon hiányosnak, van 1-2 gyenge pontom szálkásításkor, azt pótlom. a helyedben keresnék egy jó multivitamint, az nem árt, persze nem szabad arra alapozva rosszul enni), szerencsére minden fontos tápanyagot be lehet vinni több forrásból.
Heti 1-2 csirkemell azt a heti 1-2 napot mentheti meg fehérje szempontjából, nyilván a többi napon is enned kell eleget.
Gondolom, a tojás és a hüvelyesek sem jók, azokra sokan érzékenyek, illetve a száraz hüvelyesek eleve nehezen emészthetők, egészséges ember is meg szokta érezni, hogy nem olyan könnyedek... Nos, így már nehezebb, de még mindig megoldható. Valamelyik olajos mag bizonyára OK, az is fehérje- és más tápanyagforrás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!