Lesz különösebb bajom attól, hogyha olyan ételeket fogyasztok amire intoleráns vagyok?
Nem olyan régen voltunk allergia vizsgálaton, és megállapították hogy intoleráns vagyok néhány ételre.
Azt mondták hogy 3 hónapig ne egyek olyan ételeket, és utána is csak nagyon keveset, és nagyon ritkán. Egy ideig betartottam ezt a diétát, de az utóbbi időkben elhanyagoltam, és nem figyeltem rá hogy mit szabad ennem, és mit nem. Azóta se volt semmi bajom, és nem hiszem hogy lesz, de nem vagyok biztos benne. Kérlek segítsetek! Szerintetek továbbra is fogyaszthatom ezeket az ételeket?
És szerintetek nagyon ártani fog ez a szervezetmnek?
Lehet különösebb bajod, pl krónikus bélgyulladás, állandósuló bőrproblémák, esetleg rák.
Nem értem miért fontosabb ilyeneket enni, mint az egészséged, ha egyszer nyilvánvalóan allergiás vagy rá.
Köszi a válaszokat! Fontosnak tartom az egészségemet, de akkor is nehéz olyan ételektől megválnom amiket imádok.:(
De ezeket olvasva, inkább megpróbálom betartani.
Nagyon jól mondták, hogy jó darabig nem szabad ilyeneket enned és majd ritkán nagyon keveset. Minél többet eszel olyanból ami irritálja az immunrendszered annál több olyan sejt és intermedier keletkezik ami arra van specializálódva- szóval minél többet eszel annál rosszabb lesz. Ha sok ideig elhagyod, úgy a sejtek elhalnak (felezési idejüktől függően, h mennyi időt vesz ez igénybe) de a memória sejtekbe az allergia típusa el lesz tárolva, így az újbóli kontaktus során ismét gyorsan kialakulnak azok az immunsejtek amik az allergiát létrehozzák.
Azt tanácsolom változtass életmódot vagy minimum a táplálkozási szokásodon, belátásod szerint, hogy megkönnyítsd a saját életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!