Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Folyamatos szorulásom van....

Folyamatos szorulásom van. Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Soha nem voltam az a naponta 2x wc-re megyek típus, nálam már gyerekkoromtól kezdődően a heti 2-3 alkalom volt maximum beállva. Most viszont már nagyon elfajultak a dolgok és nem tudom, mit tegyek.

Nemrégiben munkát és életmódot váltottam. Pörgős, mozgolódó munkáról nyugodt, ülő munkára. Étkezési téren nagyon nem változott semmi, talán valamivel többet eszem, de semmivel sem máshogy, mint korábban. A mozgás viszont a sok munka mellett elmarad.

Kb. 5 naponta van székletem, akkor is kevés és hiába az inger, nagyon nehezen jön az a kicsi is. Nem tudom, mi lenne a hosszútávú megoldás.

Gondoltam, egyszer rendesen kitisztítom magam, utána jobb lesz, meg is tettem hashajtóval, de nem segített, illetve csak aznapra. Utána minden kezdődött előröl.

Úgy gondoltam, ha sok vizet iszom, jobb lesz (2 hétig bírtam), nem volt drasztikus változás.

Megpróbáltam újra mozogni, de este, fáradtan már kinek van ilyesmire energiája, ha a háztartást is vezetni kell??

Segítsetek kérlek, lássatok el tanácsokkal, mert nem tudom, hogy az a sok kaja, amit megeszek, hova tűnik?? o.O

Előre is köszönöm a válaszokat!

23/L (50 kg, 160 cm)

2018. márc. 28. 19:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hol volt erről szó?? Mégis honnan jött ez? Remélem, valakinek majd segít, nekem nem az biztos..

De honnan??...

2018. ápr. 17. 12:47
 12/15 anonim ***** válasza:

Az is elég, ha feldugsz valamit a végbeledbe. Napi fél órát így foglalkozol magaddal az már fél egészség. A bélrenyheség általában gyerekkorban alakul ki a hibás nevelés miatt. A gyerekek általában szeretik tartogatni a pisit, kakit, de a szülők megszégyenítik a gyereket. És elkezdik a gyerekek titokban művelni a széklet tartogatást. A következmény szorulásos széklet és hozzászoktatás a hashajtóhoz. Ahelyett hogy nyitottak lennének a szülők és rábeszélnék a gyereket a rendszeres székletürítésre.

Mert nagy igazság, hogy kapcsolat van a kaki, pisi dolog és a szexualitás között.

Te tudod az egészséged a fontos, vagy a mások elvárásainak való megfelelés.

2018. ápr. 18. 12:32
 13/15 A kérdező kommentje:

Magyarul most azt tanácsolod, hogy dugdossak valamit a végbelembe és akkor jobb lesz?

Furcsa elmélet, lehet, hogy helyénvaló, de remélem, hogy én ezt sosem tudom majd biztosra.

Azért köszi!

2018. ápr. 18. 13:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Például erről beszélek, hogy ilyenek a szülők. https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
2018. ápr. 18. 16:22
 15/15 anonim ***** válasza:
xprep oldat a gondodat megoldja... XD
2018. ápr. 19. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!