Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan kezdjek neki az étkezés...

Hogyan kezdjek neki az étkezéseink megreformálásának?

Figyelt kérdés

30as pár vagyunk egy fél éves babával. mindketten olyan családban nőttünk fel ahol rántott hús, pörkölt,

lecsó, sultek, tészták jelentették a fő ételeket. Én is így főztem de muszáj lenne lefogyni, a babát is egészséges ételekhez szeretném szoktatni. Hogyan kezdjünk neki? nehezen tudom elkepzelni hogy az egészséges lehet finom, laktató. nehezen tudok átlépni azon hogy salátán kívül milyen ételeket tudok majd készíteni.


2018. márc. 23. 18:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Pedig de, a viszonylag egészséges (mivel tökéletesség nincs) is lehet finom és laktató. Salátát én pont nem ennék, szóval azért az egyéni ízlést is figyelembe lehet venni, ha az nem nagyon rossz :)

Viszont iszonyúan függ az adott embertől, hogy mit tart egészségesnek, ráadásul fizikailag sem ugyanaz jó nekünk.


Ha nehéz a hirtelen váltás, szerintem csináld lépésenként, akkor legalább nem lesz átmeneti időszak, amikor nem is tudod, mit egyél... Sokaknak eleve a fokozatosság a legkényelmesebb és az, amit meg tudnak oldani.


A pörkölt és a lecsó szerintem kiváló egészséges és fogyásra igen alkalmas étel, azt én el se hagynám, de ahogy már írtam, ez egyéni.


Rengeteg remek gasztroblog van, tuti megtalálod a neked tetszőt, ahol ötleteket kaphatsz. Mivel nem tudom, milyen étrendre gondolsz, egyáltalán nem tudok konkrétumokkal segíteni.

2018. márc. 23. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Bemásolom, amit egy másik kérdéshez írtam.


"Lépések: hagyd el a húst, tejtermékeket, tojást, cukrot, fehér lisztet, finomított olajokat, készételeket, ízfokozókat, tartósítókat.


Fogyassz sok gabonát, hüvelyest, olajos magvat, gyümölcsöt, zöldséget.


Olvasni és néznivaló:


- what the health c. film

- hogy ne halj meg c. könyv

- Kína Tanulmány"


Illetve az átállás eleinte lehet, hogy nehéz lesz, de 1-2 hét után kiürülnek a szervezetből a függést kiváltó anyagok (kazein, stb.), így nem fogtok vágyódni a zsíros-húsos-tejes ételek után, sőt, szagra is kellemetlennek fog tűnni fűszerezés nélkül az egész.


Mi ezeket ettük a héten:

házi vegán paradicsomos-gombás-rukkolás pizza

erdei gombás rizottó pirított fenyőmaggal

grillezett, pirospaprikás-szójaszószos marinált tofu-cukkini-hagyma nyársak vegán zöldfűszeres sajtkrémmel töltött grill paprika, saláta, "vajas"-fokhagymás baguette (valamelyik nap olyan szépen sütött a nap, kiültünk pulcsiban grillezni)

mandulás almás pite, cukor helyett agave sziruppal abból is csak kevéske volt benne

cukormentes csokis chia pudding mandulatejből (fehérjedús, tele van ásványi anyagokkal és rosttal)

avokádós-fehér-és fekete babos enchilladák "tejfölös" lime-os szószban

rozmaringos-fokhagymás burgonyakrémleves pirított karfiol feltéttel

ma szejtánból készült "gyros" tál lesz (házi fűszerkeverékkel, mert van fűszerkertem, szóval mindenféle ízfokozó meg por nélkül), sok-sok zöldséggel, mellé sütőben sült krumpli.


A lényeg: sok sok finom, egészséges zöldfűszer használata, és minél kevesebb olajé :) A rántás, olajban sütés elkerülése, helyette kímélő módon párolni, vagy sütőben sütni.

2018. márc. 25. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!