Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ennyi kalória sok egy 13 évesnek?

Ennyi kalória sok egy 13 évesnek?

Figyelt kérdés
2000 kalóriát kell bevinnünk, azt olvastam. Tényleg ennyi kell? Még ha csak a sport az tesi óra? Nem fogok meghízni? Szerintem az anyagcserém le van lassulva, mert koplaltam 1,5 hónapig (500-800 kalória hétköznap, 1200-1300 hétvégén) és félek, hogy nagyon meghízok. Mivel szeretek enni, ezèrt szeretnék 2000 kalóriát enni. Most kb 1800 eszek, és nem tudom, hogy híztam, vagy súlyt tartottam.

2018. márc. 9. 13:46
 1/3 A kérdező kommentje:
Azt viszont szeretném említeni, hogy koplalás előtt szerintem jóval többet ettem, mint 2000 kalória, és kb fél év alatt 2kg-ot híztam. Szerintem ez normális. Lehet hogy 2000-el tartanám a súlyomat?
2018. márc. 9. 13:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Kevés. Ha pedig a kalóriákat számolod és nem annyit eszel, mint amennyire a szervezetednek szüksége van, főleg kevés, ha ezen kattogsz és fogyni akarsz, kevés, ha 1-2 kilón problémázol, kevés, ha... stb
2018. márc. 9. 14:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez természetesen nagyon egyéni. Magasság, testtömeg, izomtömeg, aktivitás, az anyagcsere aktuális sebessége sokat számít. Ki kell tapasztalni, neked mennyi kell (bár a számolást nem ajánlom).
2018. márc. 9. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!