Négy hónapos terhes vagyok. Kevés ez egy napra? (ezt ettem ma)
www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=887kaloria_04.03.jpg
Egyetem alatt táplálkozási zavarokkal küzködtem. Két kocka csokit és egy fél bögréslevest ettem egy nap. Sok időbe telt, amíg sikerült normálizálni a helyzetet, de aztán évekig jól voltam. Most, hogy kisbabát várok, sajnos megint ugyanazok a gondolatok kínoznak, főleg, hogy elkezdett változni a testem. És hiába tudom, hogy ez normális, rettentően hatalmasnak és undorítónak látom magam sajnos. Próbálok odafigyelni, hogy egyek, de minél jobban kezdek gömbölyödni, annál nehezebben megy és annál erősebbek a negatív gondolatok. Ma pl. ezt ettem.
28 éves vagyok, 175 cm magas és 67 kg voltam a teherbeeséskor. Most vagyok 70.
Közel sem biztos, hogy ennyit ettél, mivel a spagettinél használsz egy ki tudja, milyen értéket, nem te mérted le grammra.
Persze ne számolj, főleg most nem.
Ha a bevitt kalória köszönő viszonyban van a számolttal, az persze egyértelműen kevés. Nagyon veszélyes, amit csinálsz, fordulj pszichológushoz vagy oldd meg máshogy, de nagy bajok történhetnek így.
Sürgősen fordulj orvoshoz, mert ezzel VESZÉLYEZTETED A BABÁDAT!!!!
Nem csak az étel mennyisége hanem a minősége miatt is! A sok gyümölcs pozitív, de azon kívül minden szemét! Semmi fehérjét, ásványi anyagot nem vittél be szinte, holott kifejezetten ügyelni kéne a fehérje, B12, vas, kálcium, bevitelére!
1500 kcal egy 15éves fogyókúrázó lánynak megfelelő, egy 70 kilós várandós nőnek legalább 2300 kalóriát kellene ennie. Nálad 1900 kcal elég a súlytartáshoz, és terhesen 3-400 kcal-al többre van szükséged a baba miatt!
Nekem úgy tűnik, mintha hiányozna a vacsora...
Persze, egyértelműen kevés. Egyél annyit, amennyi jólesik. Több jó minőségű fehérje kellene, és ne egyél túl sok cukrot, finomított szénhidrátot.
Anorexiás vagy, miért nem mentél el pszichiáterhez, MIELŐTT gyereket vállaltál?
Én bulimiás vagyok, de addig nem szülök, míg meg nem gyógyulok teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!