Mennyire gáz, ha valaki szereti a "gagyi" vagy "mű" kajákat?
kifejezetten a tartós kajákat sszeretem, egyrészt amit szeretek arról pontosan tudom milyen ízű lesz, másrészt utálom h a romlandó vackokat ki kell dobálni a hűtőből, a kaja az egy hónap múlva is kaja legyen
kár hogy kenyérből nem létezik tartós változat
A Jézusos dumát tőlem loptad.
Amúgy nem tudom. Én a "poros, Maggi kockás" polcok előtt sok családanyát látok. Én nem tudok főzni, de ha lenne gyerekem, biztos érdekelne, mit eszik. Így hogy csak magamat etetem vele, nem zavar.
Meg azért nem mindenki van toppon egészséges étkezés témából. Az a baj, hogy ha beleásod magad, MINDENRŐL kiderül, hogy szar. Aztán nehéz logikusan gondolkodni. Például rossz a cukor. Igen, csak ezt úgy túltolták, hogy már akkor is sötét szemmel néznek, ha megeszek egy banánt. Egy banán a természetes cukrával pedig még mindig jobb, mint a sok hozzáadott cukros kaja.
De erről rengeteget lehet beszélni.
Köszönöm a válaszokat!
A 14-esnek üzenem, hogy kb. 5 embert tudnék említeni az ismerőseim közül, akik szintén használják a “Jézusos dumát” (én speciel az egyiküktől tanultam el), úgyhogy szerintem nem kell attól tartanod, hogy valaki ellopja a szellemi terméked, mert ma már ez nem így működik...
Én javarészt házi koszton élek és már ettem egy-egy előre elkészített szilvás gombócot, nudlit, zacskós levest, de annyira csapnivaló volt az izűk, hogy hagytam a fenébe. Nagyon mű ízűk van, inkább vacakolok a főzéssel, de nem ennék meg semmi pénzért még egyszer egy olyan kaját.
Van aki szereti, az egye, nem szólok bele senki életébe.
Nekem nem baj, de az egészségednek igen.
Nem mondom, hogy abba halsz bele, hogy ha havi 1x megeszel egy zacskós levest, de ha heti-napi rendszerességgel ilyenek mennek, az azért elég sok.
Én kb. 30 éves koromig ettem ilyen műkajákat. Nem értettem, miért megy tönkre az egészségem, a fogaim, miért esik le állandóan a vércukrom, miért vagyok tele pattanásokkal, miért hízok lassan, de biztosan, és miért nem tudok teherbe esni.
Aztán elkezdett érdekelni a táplálkozás, a vitaminok, az egészséges életmód. Pár évvel később kiderült, hogy érzékeny vagyok a tejfehérjére és a gluténre, és ha a cukorbevitelemet nem kezdem el csökkenteni, pár év, és eljutok a cukorbetegségig (orvos mondta).
A fentiek miatt ma már nem eszem feldolgozott ételeket. Eleve nagyon nehéz cukor-, tej- és gluténmentes verziókat találni, ha mégis sikerül, akkor az is tele van olyan összetevőkkel, hogy elmegy a kedvem tőle. És érdekes, most 40 felett egészségesebb vagyok, mint huszonéves koromban. Sokat kell főznöm, ez igaz, de szerintem megéri, a családomnak is jót tett a váltás.
Persze néha én is eszem olyat, amit nem kellene, pl. nyáron néha fagyit, vagy félévente egy mekis menüt. A zacskós leves, bolti félkész- és készételek már nem vonzanak, sokkal finomabbat tudok főzni valódi alapanyagokból.
Ha valaki ilyeneket eszik, engem nem zavar, de nagyon egészségtelennek tartom a napi szintű fogyasztásukat. Mindenki úgy teszi tönkre az egészségét, ahogy jólesik.
# 18 nem befolyásolja a műkaja ilyen szinten az egészséget, a fogakat se rontja jobban, miért is rontaná
én most 33 évesen egészségesebb vagyok mint 20onévesen, lassan de biztosan fogyok, nem fáradok ki olyan hamar stb
ehhez az kellett h szinte teljesen leszokjak a cigiről, többet mozogjak, picit kevesebben egyek, plusz több zöldséget egyek a szendvicshez
de pont ugyanakkora arányban eszek "műkaját" mint régen, ez semmit nem befolyásol, semmivel nem rosszabb mint a teljesen saját készítésű kaja
33F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!