Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen vacsorát helyettesítő...

Milyen vacsorát helyettesítő shaket ajánlotok, ha fogyás a cél?

Figyelt kérdés

Nagyjából 6 kiló feleslegtől szeretnék megszabadulni (30/N)

És a vacsorámat szeretném kiváltani egy fehérje shakkel.

Jelenleg az Ultra Lossot használom, de azt tapasztalom, hogy kicsit puffaszt másnap, ráadásul engem nem telít el, ha nem zsírszegény tejjel keverem, szinte éhesen fekszem le...

Köszönöm a válaszokat!

2018. febr. 7. 12:12
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
szakadok XDDDD ez kabaré XDD
2018. febr. 7. 12:39
 22/29 A kérdező kommentje:

Nem értem egyébként, hogy miért van túrkálás a pénztárcámba. Majd szerintem Én eldöntöm, hogy mit engedhetek meg magamnak, meg mit nem.

Nem hiszem, hogy akkora nagy hatalmas problémát jelentene, hogy néha egy ilyen termékkel váltunk ki egy kajálást, amellett, hogy egyébként figyelve van a helyes étkezésre, de a munkám nem mindig engedi, hogy úgy és azt egyek amit kell.

És akkor erre mit mondotok? Maradjon ki egy főétkezés, csak mert éppen nem jutok normális kajához? Inkább menjek át a pékségbe a fehér lisztes kakaós csigáért. Értem én :D

2018. febr. 7. 12:39
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Feltettél egy kérdés, nos erre jött egy válasz, egy vélemény. Nem? Egy segítőszándékú vélemény, egy olyan egyéntől, akinek van ebben tapasztalata, mivel reflektált az atlétikai múltjára.

Ki mondta, hogy valaki fehér lisztes kakaós csigát eszik? Ennek hol van relevanciája? Nagyszüleim 97 és 92 évesen hunytak el, és fogyasztottak életük során kakaóscsigát, és végelgyengülésben mentek el. Nem értelek.

Egyébként meg vitatkozhatunk nyugodtan a fehér lisztről, szerintem nagyobb rálátásom van az iparra, mint neked, aki étkezést vált ki egy jó marketinggel megáldott szeméttel.

Egyébként a NÉBIH vizsgált fehrjeshake-et és elég sokban volt helyettesítő anyagként fehérliszt...

Amúgy, szerintem vegyél vissza kicsit a stílusodból unatkozó kislány. :)

2018. febr. 7. 12:44
 24/29 A kérdező kommentje:

Nem is ő az segítőszándékával volt a gond, hanem veled, aki már az első kommentjét is csak azért írta ide, hogy ledegradáljon, de tulajdonképpen a kérdésemhez tartozó választ még most sem kaptunk, de azt már tudjuk, hogy értesz a fehér liszthez. Rendben. Köszi.

Egyébként köszönöm a lekislányozást, a férjem ezen biztos jót kuncogna... :)

Rövidre zárva a témát: Az első válaszadónak köszönöm a segítséget és a hozzászólást és hogy saját, értelmes tapasztalatokat írt le!

2018. febr. 7. 12:53
 25/29 anonim ***** válasza:

Én sok évig voltam vega és sokszor most is hónapok telnek el két húsevés között... Plusz szénhidrátszegényen eszem, néha extrém mértékben, plusz laktózmentesen szoktam táplálkozni...

Nulla problémám van a tápanyagbevitellel (jó, a magnézium kissé necces, az ízlésem miatt, de dolgozom rajta).

Egy sima vega lazán bevisz mindent, ha odafigyel vagy csak (mint én tudatlan vega koromban) eszik mindent bőséggel. Úgyhogy ez nem lehet kifogás.

Ami a fehérjeturmixot illeti. Természetesen bárki ihatja, hisz fehérje mindenkinek kell s egyesek valamiért nem visznek be eleget. Fogyáskor nagyobb veszélyben vannak az izmok, a fehérje pedig a leglaktatóbb makrotápanyag, így logikus dolog arra fókuszálni.

De én inkább ételt ennék, mert én garantáltan nem lakom jól egy turmixszal. Egy hatalmassan sem, csak elszállok a fehérjével. Hús és fehérjepor nélkül is rendszeresen erősen elszállok a fehérjével, főleg, ha eszem zöldborsót, mint a napokban, hiába fogom vissza magam. Oké, eltudopk képzelni fehérjeszegény étrendet, de akkor azt kell megváltoztatni. Vega vagy, annyi állati fehérjét ehetsz, amennyit akarsz s ott van a rengeteg fehérjedúsabb növény is, akkor is, ha nem eszel száraz hüvelyest, akárcsak én. Szénhidrátos esetben még a zab is jelent valamit, de ott a zöldborsó, zsírra alapozva olajos magvak, mindkét esetben a szénhidrátszegény zöldségek, amikből rengeteg ehető fogyáskor is és így sok tápanyag összejön, köztük a fehérje.

Én inkább valami jó kis fehérjeforrást ajánlok estére zöldséggel, amennyiben azzal jóllaksz. Ha nagy vacsora kell, muszáj valami tartalmasat mellétenni, gabona vagy zsír, kinek mi tetszik... Van, akinek elkerülhetetlenül mindkettő, az a legnehezebb forma, a párom ilyen lenne, de egyszerűen kihagyja a vacsorát és éhezik, ha fogyni akar (elég nagy kalória- és tápanyagbevitel mellett, szóval baja nem lesz, csak nem kellemes). Nekem is ez van, nem tarthatok este egy rendes étkezést, de mivel én nem éhezem, jóllakottnak kell lennem este a napi étkezésem hatására, de 1-2 főtt tojásfehérje mustárral és retekkel, uborkával elmegy, én nagyon szeretem. De a kulcs az étrend az étel elosztása, hogy este ne legyünk túl éhesek.

2018. febr. 7. 13:19
 26/29 anonim ***** válasza:

*hatalmassal

Bocs a stilisztika miatt, nem volt valami szépen összeszedett hozzászólás a részemről, sajnálom.

2018. febr. 7. 13:21
 27/29 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ! :)
2018. febr. 7. 13:23
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Zsírszegény túró jobban laktat. Kis gyümölcs vagy egyéb ízesítéssel finom is. Vagy süss tojást zöldséggel! Esetleg edd ugyanazt, amit ebédre. Ugye főzöl magadra? Az egész napi étkezés a lényeg, nem a vacsora. Egy shake sosem fog rendesen eltelíteni, ahhoz szilárd étel kell.
2018. febr. 7. 16:08
 29/29 anonim ***** válasza:
Igen, lehet egy kicsit túlzás volt azt állítanom, hogy hülye vagy, de az nem a személyedre irányult, hanem ahogy elkezdtél szabatkozni, szóval így elnézést kérek, de amint látod, mindenki azt írja, hogy a shake nem ér fel a normális kajával és csak a pénztárcádat húzza le. Elhiszem, hogy inspirálóak a reklámok, hogy izmos nők/férfiak vannak rajta, de igazából azt több éves, több órányi/nap/ munka elérni.
2018. febr. 8. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!