Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért jó az ha valaki az óra...

Miért jó az ha valaki az óra alapján étkezik?

Figyelt kérdés
Oké hogy van 3 alap étkezés amit nagyjából belövünk hogy hánykor van pl reggeli 7-10 között ebéd 12-14 között. De miért jó az ha valaki pontosan beosztja hogy ekkor meg akkor eszik hát az állatok se akkor esznek amikor delet üt az óra hanem egy egészséges szervezet érzi hogy éhes vagy nem. És ez alatt nem a kisgyereket értem persze nekik muszáj szolni hogy hé te gyere zaba van de amikor a fitness guruk lesik az órát hogy 7:00 reggeli közben meg nem is esik neki jól csak letuszkolja mert azt olvasta hogy akkor kell enni.
2018. jan. 28. 16:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Szeerintem a részünkről nem sok jó van benne. Enni akkor kell, ha az emberfia megéhezik.
2018. jan. 28. 17:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Mert ha rendszeresen étkezel, kialakul, hogy nagyjából ugyanakkor éhezel meg.
2018. jan. 28. 18:05
 3/9 Metionin ***** válasza:
Szerintem sem jó. Én saccper ugyanakkor éhezek meg de van hogy ez mondjuk du. 2 óra, van hogy 3 óra, most ha 3-ra van "előírva" de 2kor már éhes vagyok akkor várjak egy órát? Vagy ha sokat ettem az előző étkezéskor és emiatt 3kor még nem vagyok éhes akkor üljek le enni hiába nem esik jól? Ez nettó hülyeség. Nálunk barátom volt olyan hogy kérdeztem hogy éhes-e és erre megnézte az órát :D náluk mindig időre ettek, nem amikor éhesek voltak.
2018. jan. 28. 18:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Csatlakozom a másodikhoz, s örülök is ennek, mert tényleg fura kissé, ha az ember eszik, mert idő van. Bár én is sokszor csinálom. Nem mindenki éhezik meg. Van, aki vár 1, 2, 3, 10 napot és nem, ez nem is ritka.

S van, aki elvan, elvan, majd hirtelen megéhezik, de úgy, hogy felzabálja a hűtőt és elhízik.

Ez kicsit olyan, mint hogy sokaknak figyelniük kell arra,hogy eleget igyanak. Nekem jól működik a szomjúságérzetem, szeretek is inni, de akinek nem, az inkább ügyelje, nézzen, számoljon és riasztásokat állítson be, mintsem dehidratált legyen. Inkább a kisebbik rosszt válasszuk.

Biztos van, aki rosszul csinálja ezt a kötelezően evést, de csak mert óra szerint táplálkozik valaki, még nem csinál rosszat.

Ha nem súlyt akarunk tartani vagy igen, de az nekünk nehéz, akkor különösen érthető, hogy sokan kötelességszerűen esznek, mert ha éhség alapján csinálják, akkor borul az egész.

Vannak fura éhségek. Én általában az evéstől leszek éhes, addig elvagyok, normál körülmények között. Erről részben az egyik életmódváltásom tehet, nem győzök örülni neki, a régi kínzó hirtelen éhségem borzalmas volt.

Attól még evésidőben mindig tudok enni, nem kell erőszakolnom az evést.

2018. jan. 28. 18:20
 5/9 anonim ***** válasza:
#3: Én néha a kalóriabevitelemet nézem meg, hogy éhes vagyok-e :D Nehéz dolog ez a szálkásítás. Nyilván éhesen eszem (van, aki nem, brrrr) s kissé rugalmasan kezelem az időpontokat, de van, hogy nem vagyok éhes, de látom, hogy ha ennyivel zárom a napot, akkor éjfélkor baj lesz. Inkább leküldök még valamit vacsoraidőben. Nem később, mert abból sokkal nagyobb étkezés lesz, az evés miatt fellobbanó éhség miatt. Ez van.
2018. jan. 28. 18:23
 6/9 Metionin ***** válasza:
Este van hogy én is betolok valami kaját plusz vacsoraként azért hogy hajnal 2kor ne keljek farkaséhesen de ennek az az oka, hogy vagy 6 évig dolgoztam éjszaka és 2kor volt az "ebéd" :D
2018. jan. 28. 18:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Én rengeteg táplálkozási irányzatnak utána olvastam de végül a sok info után arra jutottam hogy mindenből kell enni a megfelelő mennyiségben.
2018. jan. 28. 19:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Az elhízás melegágya. Eszik, mert ütött az óra, közben nem is éhes, de persze betolja.
2018. jan. 28. 20:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Mert egy előre eltervezett étrenddel pontosan be lehet lőni a céljaidat, + gondolkodni sem kell minden nap, hogy na most mit is vegyek és mit is főzzek...
2018. jan. 29. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!