Hány napig lehet kibírni, ha nem eszek?
Emberfüggő. Van, aki beteg és rosszul lesz 1-2 naptól (de simán elgyengülhet egy egészséges is), más nem eszik egy hónapig és dolgozik közben, de a rekord bőven 1 év fölött van, persze brutálisan kövér volt az elején és orvosok felügyelték.
Vékonyabb ember heteken belül éhenhalhat, ahhoz komoly tartalékok kellenek, hogy sokáig húzza valaki. De van, akinek jobban belassul az anyagcseréje, eleve kis kalóriaigényről indulva, az tovább bírja.
Persze betegségek, hiányjelenségek is jelentkezhetnek, nemcsak a kalóriahiány és a felhasználható aminosavak mennyisége számít.
Hogy hogyan érzi magát az ember, szenved vagy elvan, az nagyon egyéni. Gyakorlott böjtölők sokszor szabad akaratukból nem esznek hetekig s élik az életüket, mint más (gondolom, azért nem mennek edzeni, de dolgozni igen, ahogy már írtam). Nem értek egyet ezzel, de megmutatja, mire képes az ember. Egy kezdőnek persze sokkal hamarabb lesz minden baja, nagy valószínűség szerint.
Az én rekordom csak 4.5 nap, plusz 11 nap nem nullkalóriás, de elég durva koplalás, első kíváncsiságból, második kényszerből. Nem voltam éhes vagy gyenge, a ketózis sokat segít ilyenkor (úgyhogy ha eszik az ember valamicskét, az ne cukor legyen).
A helyedben inkább olcsó, de egész jó ételeket ennék. Rizs, sárgaborsó, káposzta, nagyon, nagyon olcsók, de még fehérjét is adnak, nemhogy simán kalóriát. Ha ezekre alapozol (a gyerekeknek is jók), sokkal olcsóbb lehet az étkezés, kivéve, ha még nálam is sokkal szegényebb vagy (én nyomorgok, de ez az étkezésemen nem nagyon látszik, régen rosszabbul ettem) s nincs hova spórolni.
Melyik településen élsz?
Kérlek, keress fel holnap valamilyen jótékonysági szervezetet vagy egyházat. Ne éhezz, se te, se a gyerekeid, nem hiszem, hogy ne adnának nektek valamilyen ételt.
A kérdéssel kapcsolatban: akár 1-2 napon belül is kellemetlen tüneteid lehetnek, fejfájás, fáradtság, ájulás. Ha csak te vagy a gyerekekkel, végképp nem jó opció az éhezés - ha történik veled valami, hogyan hívnak segítséget a gyerekek? És ki fog rájuk vigyázni, ha kórházba kerülsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!