Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hova tűnik a testemből a víz?

Hova tűnik a testemből a víz?

Figyelt kérdés
Járkálok már orvosokhoz ezzel egy ideje, eddig semmi okosat nem mondtak. A problémám pár hónapja kezdődött: gyakran fáj a hasam (gyomrom/belem egyaránt), és nagyon sokat iszom, de állandóan ki vagyok száradva (normális a vércukrom). Napi minimum 2,5 liter lemegy, és így is összeragad a szám, totál száraz a bőröm és székrekedésem van. Izzadni nem szoktam téleny Felfázva sem vagyok, napi 4-5-ször pisilek. Ha úgy látom, a testem nem hasznosítja a vizet, akkor hova a fenébe tűnik? Mit tudok tenni, hogy az a napi 2-3 liter ne olyan legyen, mintha a szám mellé önteném?
2018. jan. 18. 06:41
 1/5 anonim válasza:
Dr Lenkei Gábor a só. Ezt nézd meg youtubeon.
2018. jan. 18. 07:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A sok folyadék kimossa a szervezetböl a sókat és ennek szomjóságérzet a tünete. Fogyassz olyan ételeket, amikben több só van és megszünik a problémád!
2018. jan. 18. 08:04
 3/5 anonim ***** válasza:
47%

Nem vagy egyedül. Olyan ételekre kellene átállnod, mint pédául egytálételes levesek.Lényeg, hogy laktasson, legyen benne kalória is.

Nem jó sokat inni, inkább sok levest egyél, hígabb főzelékeket. Illetve teázz, ha lehet.

székrekedés általában akkor van, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint ami a napi üzemhez kell. Próbáld mérni a kcalt, nehogy túlszaladj.

2018. jan. 18. 08:16
 4/5 Kései Sirató ***** válasza:

Jókat írtak a többiek, fontos a só!

Nem viszed túlzásba a kávé ivást? Az is okozhatja, hiszen vízelvonó.

A folyadékbevitel azért fontos..

Nem tudjuk, hogy mennyi a testsúlyod, 55-60 kilós személynél napi 2 liter a vízszükséglet, 65-70 kiló esetében 2,5 - 3 liter. Viszont ha közelíted a 100-at, akkor 3,5 liter a normális.

2018. jan. 18. 10:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

54 kg vagyok.

Enni eszek rendesen, vegetáriánus vagyok de igyekszem fogyelni a sokszínűségre. Napi 1 kávét szoktam inni, ez régebben segített az emésztésemen, most már sem ez, sem a joghurt nem használ semmit. :(

2018. jan. 18. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!