Mennyi vitamin és ásványi anyag tűnik el belőlük?
Figyelt kérdés
zöldségekre és gyümölcsökre gondolok. nyersen van bennük x mennyiségű vitamin és ásványi anyag, így a legegészségesebbek. viszont párolás közben ez a mennyiség csökken. a kérdésem: kb. mennyivel? csak viszonyítás szinten szeretném tudni. azt én is tudom, h a párolás a legkíméletesebb, de ez nem elég konkrét nekem. és ha már itt tartunk, főzés és sütés során mi a helyzet?2013. márc. 18. 13:48
1/1 spinning group válasza:
A vitaminok hőérzékenyek lehetnek, a behatás idejétől és hőmérsékletétől, illetve a vitamin fajtájától függ, hogy mennyi bomlik le. Az ásványi anyagok megmaradnak, hacsak nem reaktorban főzöl :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!