Hogyan szedhetnék fel magamra néhány kilót?
Sziasztok!
Szeretnék egy kicsit hízni, bőven kellene rám kb. 5-10 kiló.
12 éves vagyok, 150 cm és 30 kg. Sajnos nincs jó étvágyam,nem sokat eszek.
Tudnátok javasolni olyan ételeket, módszereket, amivel ezt a "néhány" kilót tudnám pótolni?
Nem tudom, hogy számít-e, de lovagolni és edzeni szoktam, ez után kicsit jobb az étvágyam. Hamarosan úszni is fogok.
(Akik trollkodni, utálkozni szeretnének, azokat mégkérem, hogy inkább ne írjanak. Köszönöm!)
A válaszokat előre is köszönöm!
30 kg ????
Amúgy kalória pluszban kell lenned,ahhoz hogy hízz.Nézz utána miben van sok kalória.De mondjuk például ilyenek az olajos magvak(mogyoró,dió)
Itt is írnak sokat:
De írd be gugliba ,hogy kalóriadús ételek,és kidob több ezret
Szia!
Én anorexia miatt voltam kórosan sovány, leírom, én hogyn híztam tartósan, orvosi ellenőrzéssel. (Vega vagyok egész kicsi korom óta, így hús "helyett" tofut, szejtánt, stb eszek általában.)
Reggeli: zabkása (aszalt) gyümölcsökkel, magvakkal (lenmag, dió stb) vagy valami hasonlóan laktató, tápláló étel (2 tojásból rántotta sajttal, zöldségekkel, 1-2 szelet pirítóssal) stb
Tízóraira gyümölcs (banán, alma, barack stb), és valami keksz, ropi
Ebéd: rizs/bulgur/tészta egyszerű wok zöldségekkel, pirított tofuval
Uzsonna: gyümölcs
Vacsora: valami rántott dolog (gomba, sajt), vagy ugyan az, mint ebédre
Napközben még házi készítésű gyümölcslevet, smoothiekat ittam.
Ez csak egy példa, hogy én pl miket ettem. Ezek mind normál/nagy adagok voltak, mindig tele voltam evés után. Sok receptet kipróbátam, 2-3 naponta sütöttem egészséges kekszeket, muffint. A lényeg, hogy minden 3-4 órában egyél valami finomat, amit kívánsz.
Hízni kalóriatöbblet mellett lehet, így ha nem hízol csak úgy, kezdj el kalóriát számolni. Napi 500-1000 kalóriával egyél többet, mint amit a napi életviteleddel (alapanyagcsere+sport) elhasználsz.
Sok sikert és kitartást!
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld pacsi.
Ma felszedtem kb. 1 kg-ot, ami szerintem már nem olyan rossz.
Akkor szerintem a mérleggel van baj.
31,4-et mutat most, tegnap 30,4 volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!