Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A Magnézium-klorid-nak százalé...

A Magnézium-klorid-nak százalékosan mennyi a Mg tartalma? És a szájon át, oldott állapotban bevitt anyagban lévő Mg hány százaléka szívódik fel?

Figyelt kérdés
Ezen a fórumon, és a Guglin is már vagy 6 féle Mg anyag fenti adatait megtaláltam, csak a Mg-kloridét nem. Féligazságok, általánosságok, stb., semmi számszerű konkrétum. Pedig ezt dicsérik a legjobban.
2018. jan. 11. 21:44
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
A fenti anyag formázása valahogy nem jött össze. Azért remélem kiértékelhető az anyag.
2018. jan. 14. 13:32
 12/21 Ignis Subdialis ***** válasza:
Annyi csak, hogy elvileg a Magnosolv nagydózisú magnézium, amit úgy érnek el, hogy a benne lévő két rossz(abb) felszívódású vegyületet citromsavval reagáltatják a bevételt megelőzően (tehát amikor vízbe öntjük a port, ez zajlik le), így jól felszívódó magnézium-citrát keletkezik. Sajnos az nem derül ki, milyen hatékonyságú a reakció, az eredményből ítélve nem 100%-os, mert a víz opálos, az alján pedig némi fehér por is kiülepszik, miközben a dm-ben kapható das Gesunde plus magnézium-citrát italpor - ami hivatalosan 400 mg tiszta magnéziumot tartalmaz - kristálytiszta folyadékot eredményez.
2018. jan. 14. 19:26
 13/21 A kérdező kommentje:

Közben kiderült, -a gyártó tájékoztatása szerint- hogy a BioCo Mg+B6 -ban, tablettánként nem 100 mg Mg, hanem 100 mg Mg-klorid van. Úgyhogy a fenti ársorrendbe az 1. helyre került.

Azt szeretném még tudni, hogy a szervezet a felszívódott Mg mellett lévő 3 szoros mennyiségű Cl mennyiséggel mihez kezd? Pl. napi 400 mg. magnézium, 1200 mg klór.

2018. jan. 15. 19:07
 14/21 Ignis Subdialis ***** válasza:

Hát, ez szerintem valami félreértés lehet, a BioCo azon kevesek egyike, ahol a terméken tisztességesen fel van tüntetve a vegyület neve és az elemi magnéziumtartalom is. A normál "szerves" magnéziumban 100 mg Mg, a "MAGNE-citrát" nevű készítményükben 150 mg Mg-citrátból. Ezt a tabletták mérete is alátámasztja. A gyártó nem csinálna szinte lenyelhetetlen méretű tablettákat, ha nem muszáj, márpedig ha a tablettában csak 100 mg vegyület van, az egy pici bogyó lenne, nem egy kétcentis szörnyeteg.

Sok gyártó megpróbál "félrebeszélni" a csomagoláson pl. elegánsan elhallgatva a tiszta magnéziumtartalmat azt a látszatot keltve, hogy a magnéziumvegyület (tömege) az, amire szükséged van vagy a magnézium-oxidnál úgy adják meg a magnéziumhányadot, mintha az a 4% helyett 100%-ban hasznosulna is. De még ők sem tehetik meg azt, hogy más anyagokkal dolgozzanak, mint amit feltüntetnek a dobozon. Szerintem tehát a BioCo magnéziumokban magnézium-citrát van, nem lehet, hogy a B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid) esetében történt félreértés?

2018. jan. 15. 21:45
 15/21 A kérdező kommentje:
Az infókat az "árukereső" - ről szereztem be. (BioCo Szerves Magnézium+B6-Vitamin (60db)) Először a forgalmazókat, aztán meg a gyártót kérdeztem. 1 pirulába hány mg. Mg-citrár van? Szerintük 100 mg.
2018. jan. 16. 11:17
 16/21 Ignis Subdialis ***** válasza:
Szerintem a dobozt kell hiteles forrásnak tekinteni, az árukeresőt semmiképp, egy ügyfélszolgálatos ügyintéző pedig ugyanúgy alulinformált lehet a vegyület és magnézium különbségéről, mint sok orvos vagy patikus. Én úgy tenném fel a kérdést, bár sajnos az átlag szövegértési képességekkel ez se jelent garanciát, hogy "A készítmény dobozán olvastam, hogy egy tabletta 100 mg magnéziumot tartalmaz. Érdeklődnék, hogy ez hány mg magnézium-citrát vegyületből származik, mert annak tömege nincs feltüntetve a terméken." Bár igazából nem tudom mi a jelentősége a vegyület tömegének, ha ráírják a magnézium tömegét.
2018. jan. 16. 11:46
 17/21 A kérdező kommentje:
Tételezzük fel a legjobbakat! Legyen 100 mg Mg/tabletta. Én úgyis a porokra szavazok. Ami viszont továbbra is homály, az az, hogy a Mg-klorid esetén, a klórral mit kezd a szervezet. Mert pl. 400 mg Mg/nap, ajánlott mennyiség, és emellett 1200mg klorid/nap mennyiség is ott van.
2018. jan. 16. 18:39
 18/21 anonim ***** válasza:
megtudtál valamit a kloridról? előző kérdésed.
2019. nov. 19. 20:03
 19/21 anonim ***** válasza:
A magnéziumot miért keverik különböző anyagokkal? Miért nem jó a klorid vagy miért kell a klorid helyett mással keverni pl. citrát?
2019. nov. 19. 20:07
 20/21 Ignis Subdialis ***** válasza:

#17: És a konyhasóból mit kezdünk a kloriddal? :D

#19: Ez nem "keverés" hanem kötés. A magnézium egy eléggé reakcióképes puha fém és önmagában nem tudna semmit csinálni vele a szervezet. Mint ahogy a vaspótláshoz sem csavar alátétet eszegetsz.

Azért szedünk be magnéziumvegyületeket, mert ott több-kevesebb másik atom kötődik a magnéziumhoz és az ionos formában képes ezekről leszakadni és így már fel tudja venni a szervezet. De attól függően, hogy milyen más atomokhoz kötődik a magnézium, könnyebb vagy nehezebb leszakítani ezekről. Nyilván ha nehezebb leszakítani, akkor nagy a veszélye, hogy érintetlenül áthalad a testen és kijut belőle ahelyett, hogy hasznosulna. Ilyen pl. a magnézium-oxid. Úgyhogy ezért szükséges jól felszívódó vegyületek formájában beszedni. Ráadásul egyéni különbségek is vannak, hogy ki tudja jól hasznosítani ezt vagy azt a vegyületet. Tehát nem biztos, hogy egy jól felszívódó vegyület mindenkinél az. Úgyhogy előnyös, ha tudunk miből válogatni, mert többféle vegyület van forgalomban.

2019. nov. 19. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!