Ezeket vitamin és táplálékkiegészítő tablettacsomagot hogy célszerű szedni?
Összetevői a tablettacsomagomak:
Schüssler sót érdemes még szedni, mert azt is ajánlották (A 10. számú Schüssler só: Natrium sulfuricum)?
Ezeket kell figyelembe venni:
- Terhesség
- Este zsibbad a kezem
- Vérszegénység
Eddigi elgondolásom
Reggeli előtt: Altapharma Vas + Vitamin tabletta
Reggeli után: Béres Magnézium Komplex filmtabletta
Ebéd: Hipp Natal étrend-kiegészítő kismamáknak
Vacsora: Béres Csepp Extra 4x30 ml+C-vitamin Béres 50 mg kombinált csomag
Este: Béres Calcium 500 mg filmtabletta
Egyet kell értenem az előző válasszal. Világéletemben vashiányos voltam, amióta odafigyelek, hogy hetente 1x egyek egy adag májat, azóta csodálatosan rendbejött a vasam. Növényekből és tablettákból kétséges, hogy mennyi szívódik fel, sőt úgy tudom, a tablettás vaspótlás székrekedést is okozhat. Ráadásul a májban B12 és folsav is van, ami jó a babának. Egyél hozzá paprikát (C-vitamin), az is segíti a vas felszívódását.
D-vitaminból nem tudom, mennyi van ezekben, de nyugodtan szedj legalább 2000 NE-t.
Kalciumot én nem szednék, 500 mg-ot főleg nem. Elég sok ételben van, én kajából erőlködés nélkül beviszek 400-600 mg-ot, annyi szerintem elég is. Ha nem viszel be elég D, K vitamint és magnéziumot, akkor úgysem fog beépülni.
Paprikát ha naranccsal, mandarinnal pótolom az megfelelő (télen inkább az kapható olcsón és ebben is van C vitamin)?
További cél:
- D-vitamin-ból többet
- C-vitamin narancsból ebédre és vacsorára egyet
- Vas feliratni vagy húsokból (vörös húsokból, májból) pótolni (Milyen általános állati eredetű húsokkal jöhetnek még szóba, mert a májat nem szeretem, kacsamáj drága minden napra?)
- Kálcium (estéként innék egy pohár 2dl tejet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!