Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Más a nagy tápkieges kálcium...

Más a nagy tápkieges kálcium mint a gyógyszertári vagy bolti?

Figyelt kérdés
Olvastam erről pár cikket de az nagyon nem volt hiteles, de még kb. Par ember is mondta,,h ha pl. Biotechtől veszek 1000mgos kalcium tablettákat az sokkal jobban hasznosul mint amit a sparban lehet kapni ilyen 4×4 márkás kalcium, ami 500mg de abból 2 veszek be.. mondom mitől lenne masabb? Annyi van ráírva annyit tartalmazz. Neem? Köszi a segítséget! :)

2018. jan. 6. 17:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, más. A gyógyszertári tisztább bár az orvosom szerint felesleges ilyen póttápszereket szedni. Többet árt, mint használ.
2018. jan. 6. 17:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyik sem tiszta kalciumot tartalmaz, mert az hevesen reagálna az oxigénnel vagy a vízzel és volt kalciumod, nincs kalciumod... Tehát minden étrendkiegészítő valamilyen kalciumvegyületet tartalmaz.

Az viszont nem mindegy milyen kalciumvegyület van benne: a kalciumkarbonátból a kalcium mennyiség nagyon kis része szívódik fel, a kalcium-citrátból kb. tízszer annyi.

És akkor most találgass melyik lehet az olcsóbbikban?

2018. jan. 6. 19:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Naa értem.. de ha így mondtàk volna él, akkor megértem.. köszönön szèpen jo fej vagy, h így léirtad! :)
2018. jan. 6. 20:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Nincs, mit. Egyébként a kalciumot fontos legkevésbé étrend kiegészítőkkel pótolni.

Ha a csontjaid miatt aggódsz, akkor sokkal fontosabb a D3 vitamin, esetleg K2-vel kiegészítve és persze a csontozat folyamatos terhelése leginkább erőedzés formájában.

2018. jan. 6. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!