A reggeli kihagyása mennyire káros?
A reggeli kihagyásáról lenne szó. Nem szeretek reggelizni, mivel sokkal jobban érzem magam, ha nem eszek semmit, csak majd ebédet, viszont az ebédemet leghamarább 2-kor tudom megenni. Én kibirom, tehát nem vagyok éhes, meglehet szokni, és sokkal jobb, hogy nem reggelizek. Ebéden kivül általában már csak vagcsorát eszem. EZ igy mennyire egészségtelen? Inkább magamba kellene erőltetnem reggel a reggelit?
20/l
Akkor minden 3. ember gyomorfekéllyel a kórházban feküdne.
Én sem szoktak a felkelés utáni első 2-3 órában említésre méltót enni, de 6-7 órát biztos nem bírnék ki.
Én már nagyon régóta nem eszem reggel, egyszerűen nem kívánom a szilárd ételt. Inni viszont szoktam, pl. turmixokat, és 10-11 után már jólesik egy kis gyümölcs, ebédig nem is kell más. Nekem ez így nagyon jó, a gyomrom kiválóan működik.
Ha nem vagy alultáplált, rendben van a súlyod, és két étkezéssel be tudod vinni az egész napi kalóriamennyiséget, akkor szerintem ne erőltesd a reggelizést, ha nem esik jól. Hallgass a tested jelzéseire, ha egyébként egészséges vagy.
Gyerekkoromban utáltam a reggelit, nekem kifejezetten egészségtelen s előnytelen, hamar elhagytam. Nem mindenkinek való az, ez van. Eszembe nem jutna megtömni magam, akkor az edzésemnek is búcsút inthetnék, mert azt éhgyomorra szeretem, délben :) Ami működik, azt minek "megjavítani"? Bár inkább rontás lenne.
Rengeteg ember van, aki nem eszik délelőtt, mert az az ideális számukra. Én délután 3-kor eszem először, opcionálisan utoljára is. A reggelitől csak éhes és enervált lennék, akkor is, ha extrém szénhidrátszegény. Mivel nagynéha előfordul, tudom, hogy még mindig igaz.
Semennyire, én sem reggelizek.
28 vagyok, okés, pár szem keksz a kávé miatt lecsúszik, de ez a max.
Esetleg néha-néha rántotta, de az is ébredés után másfél órával, előtte szabályosan hányingerem van, ha komolyabbat kell ennem.
Nem egészségtelen, két feltétellel:
- Ha ettől nem eszel egészségtelen ételeket
- Ha ez miatt NEM tolod későre a vacsorát (alvás előtt 2-3 órával nem kellene semmit sem enni)
Ha az ebéded és a vacsorád tartalmaz elég mikro és makro tápanyagot az életviteledhez akkor teljesen okés, még számos pozitív hatása is lehet.
Én már elég régóta kihagyom a reggelit, sokszor pedig csak este eszek egyszer, a napomtól és az edzésemtől függően. Sokkal energikusabb vagyok mint amikor napi 5-6 étkezést csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!